Icíar Bollaín ha inaugurat el Festival de Màlaga amb ‘Las bodas de Rosa’, una comedia que incita a replantejar-se la forma de viure. Es una producció que s’estrena ja als cinemes espanyols amb molt bones expectatives tot i la complexitat del context que ens marca el COVID-19.

Amb aquesta producció d’Icíar Bollaín s’ inaugura el Festival de Màlaga. Es una pel·lícula que que competirà a la Secció Oficial al costat de 14 llargmetratges: Es tracta d’una comedia romàntica amb la qual la cineasta comenta que “s’ha proposat explicar una història que arribi”. El guió també compta amb cert rerefons dramátic i existencial, però abordat amb molta lleugeresa i sensibilitat, tal com ha descrit la pròpia Bollaín en roda de premsa al costat d’altres membres de la pel·lícula com Candela Peña, Nathalie Poza, Sergi López i Paula Usero. La cinta també aborda temes com l’autoestima i la importància de ser fidel a un mateix, presentant-se com un al·legat a la igualtat de gènere. Els actors, en la roda de premsa, han coincidit a sentirse molt identificats amb els personatges, traçats estratégicamente al llarg de tot el llargmetratge per empatitzar a través de la sensibilitat i escenes molt versemblants. Per la seva banda, Candela Peña es fica en la pell de Rosa per protagonitzar aquesta història realista, feminista iy aclaparadora. Rosa està a punt de fer 45 anys que comença a replantejar-se la seva vida per complet. La seva història també invitaa els espectadors a qüestionar la seva destinació. El canvi d’edat la submergeix en un punt d’inflexió. És just en aquest moment quan fa balanç de la que ha estat la seva vida fins al moment i comença a ser conscient que absolutament tot ha estat determinat per la seva família.