El proper dilluns 15 de juny es faran públics els XXII Premis de la Crítica, en una celebració que es retransmetrà via el canal de Premis de la Crítica, al canal de Youtube. A la tardor es lliuraran els guardons presencialment en una festa a la
Villarroel (amb data a determinar).


Es pot consultar finalistes i seguir la gala des del web de Recomana aqui

La festa d’entrega dels XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques, estava prevista pel 23 de març, a La Villarroel. Després d’un temps d’espera, l’organització ha decidit avançar el veredicte amb una celebració que es podrà seguir en directe el 15 de juny a partir de les 19h. La sessió estarà presentada, pels periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí. I també comptarà amb dues intervencions musicals de la polifacètica Glòria Ribera (Versiones parciales de mi vida y mi gloria).


Posteriorment, a la tardor vinent, ja es realitzarà una festa informal per a fer entrega dels diplomes a La Villarroel (en una data a concretar), i sempre celebrant la necessitat del contacte social del teatre i respectant, alhora, les condicions segons es autoritats sanitàries.
Des d’aquest edició, els Premis de la Crítica compten amb un web (https://premisdelacritica.recomana.cat) que recull els finalistes de totes les categories, a més de recollir els jurats i les anterior notes de premsa així com les memòries dels dos anys anteriors
(per ara). La gala es podrà seguir també des de la portada el nou web, un projecte que venia perseguint el premi des que va reprendre la seva tercera temporada.


Durant la festa a Youtube s’entregaran també els premis especials, entre ells al creador Herman Bonnín que rebrà el guardó honorífic Gonzalo Pérez d’Oleguer. Director de l’Institut del Teatre (1971-1981) i president de l’Associació d’Actors
i Directors Professionals de Catalunya (1997-2004). Es reconeix així la seva trajectòria com a reputat director, actor, professor d’art dramàtic i cofundador amb el mag Hausson de l’Espai Brossa (1997-2011), que es traslladaria a La Seca Espai Brossa (2011-2019).
Altrament, el premi a la Sala recaurà en l’Antic Teatre per la seva aposta des de 2003 per l’experimentació en les arts escèniques contemporànies i per la seva labor com a trampolí de la creació emergent. El jurat de dansa, per la seva banda, retrà homenatge amb una menció especial al Festival Deltebre Dansa, que al 2019 va celebrar el seu quinzè aniversari.
La novetat d’aquest any és la instauració del nou Premi Maria José Ragué, investigadora, crítica cultural i pionera en la lluita pels drets de les dones que ens va deixar el passat mes de juny. El guardó pretén destacar anualment una contribució feta des del món de les arts escèniques a les reivindicacions feministes. En aquesta primera edició es destacarà el Projecte Vaca, una iniciativa de llarga trajectòria i història al nostre país. Aquesta associació de creadores escèniques constituïda l’any 1998 té la voluntat de potenciar la incidència de les dones creadores en tots els nivells del sector professional i duu a terme una tasca permanent
d’investigació, experimentació i producció en l’àmbit de la creació escènica.
A hores d’ara, s’està treballant per construir un audiovisual que posi en valor el treball del Projecte Vaca durant les seves més de dues dècades d’existència. I es pretén que sigui el primer capítol d’una col·lecció audiovisual que posi en valor totes les guanyadores dels premis Maria José Ragué.

Els Premis de la Crítica –des del 2015 Premis de la Crítica d’Arts Escèniques– s’atorguen per donar suport i difondre l’excel·lència d’una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atreuen al públic jove).
Recomana, associació organitzadora dels Premis de la Crítica, va néixer el juny del 2013 com a plataforma virtual de crítics i crítiques a la pàgina web Recomana.cat. Un projecte professional d’acompanyament al públic, amb la voluntat de garantir-li la major satisfacció en el consum cultural, que ofereix a l’usuari/ària un ampli ventall de crítiques de la cartellera de Barcelona i
bona part de Catalunya, com també accions presencials relacionades amb determinats espectacles i festivals.