Aquest proper dimarts 2 de juliol Mes documental celebrarà el final de la seva primera temporada i ho farà amb un documental sobre una de les icones més incombustibles de Gràcia, el nostre barri d’acollida: el Flowers.

El mes passat vàrem poder veure el magnífic documental Jaume Plensa de la sèrie “Los imprescindibles” de TVE; Flowers Popart, de David Amills i Simón Borràs, no formarà mai part de “los imprescindibles” ni pel personatge, ni per la seva factura tècnica, però no hi ha dubte que el Flowers, per a molts de nosaltres, és un veritable “imprescindible”. Alguns dels documentals tècnicament més ben fets d’avui en dia, d’aquí 10 anys malauradament dormiran el somni dels justos, però si cap historiador vol saber com era la moguda musical, underground i gracienca de la Barcelona dels 70-80,  haurà de recorre a Flowers Popart.

Els seus autors ens expliquen, gairebé amb orgull, que ha estat rebutjat per TV3, BTV i el festival In-Edit, pel seu amateurisme.

I és clar que és un documental amateur!, en el millor sentit de la paraula, jo diria inclús militant; el seu subtítol “A tributo film” ho deixa ben clar, un tribut que trasllueix l’estimació d’ Amills i Borràs pel Flowers, però que no cau en l’hagiografia perquè mostra les llums, però també les ombres del personatge. No sé el que hagués dit abans, però en acabar de veure Flowers Popart vaig pensar que aquest era un documental que s’havia de fer, i celebro i felicito a en David i en Simón per haver-lo fet sense altra ajuda que els seus propis mitjans.

Desprès de la projecció i com a cloenda de la temporada, servirem una copa de cava i un pica-pica, gentilesa de Catering Hepburn. Hi sou tots convidats.

Mes documental no sempre ha tingut el nombre d’espectadors que hauria volgut però els que heu vingut heu estat el millor públic que podríem esperar, fidel i sempre disposat a donar color i rigor als nostres col·loquis. Això ens encoratja a seguir la temporada vinent amb nous documentals i alguns canvis sobre els que anirem informant.

En nom de l’espai ST3 i en el meu propi: Gràcies!

Martí Sans

Dimarts 2 de juliol a les 19:30h

Flowers Popart de Davis Amills i Simón Borràs, 2012

Espai ST3 de Gràcia (Santa Teresa 3, local 2)

https://vimeo.com/69159111#at=4