Els Premis Zapping que havien de tenir lloc el 26 de març al Teatre Nacional de Catalunya QUEDEN AJORNATS


Els XXV Premis Zapping a l’oci audiovisual de qualitat de 2019, que atorga l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, ja tenen els finalistes a Millor programa de televisió local.
Com en edicions anteriors, la selecció d’aquests nominats compta amb un funcionament diferent de les altres categories. En aquest cas, cada cadena local d’àmbit català pot enviar a concurs fins a un màxim de tres produccions diferents, les quals són directament valorades per un jurat especialitzat i per la junta directiva de l’Associació, en comptes de ser per vot popular. Tanmateix, l’estatueta que reben és la mateixa que la dels professionals de les televisions autonòmiques o estatals.
Els finalistes de les televisions locals són:
– Cuina x sorpresa (Canal taronja – Fundació Ibada)- L’Estret de Magallanes (Canal Terres de l’Ebre)- Les molèsties (Betevé)
Avui també s’han anunciat els Premis Nominals que atorgarà l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya durant l’acte de lliurament dels Premis Zapping:
PREMI ESPECIAL a RTVE per l’emissió de dos formats familiars la nit dels dissabtes. Amb Prodigios i Vaya crack, la cadena pública aposta per la promoció de l’esforç, la cultura i la televisió de qualitat.
PREMI GRUPS D’ANÀLISI DE PROGRAMES Justo antes de Cristo, de Movistar+ i La Terraza Films, una comèdia que equilibra humor, ironia i enginy amb guions intel·ligents, grans interpretacions i una ambientació original.
PREMI VALORS a El got d’aigüa de TV3 per fomentar l’esperit crític i la tolerància vers diferents formes d’entendre la vida i la societat, en un espai de debat i reflexió on els joves són els protagonistes.
PREMI MILLOR CONTINGUT ONLINE POSITIU PER A MENORS (SIC-SPAIN) al videojoc didàctic Happy 8-12 / 12-16 –ideat per la Universitat de Lleida i desenvolupat per Kaneda Games– per ajudar en la resolució assertiva de conflictes i la prevenció de l’assetjament escolar a través de l’educació emocional.
L’acte tindrà lloc el dijous 26 de març al Teatre Nacional de Catalunya. A la pàgina web oficial dels premis es recullen la resta de finalistes ja anunciats.
Els Premis Zapping són els únics guardons audiovisuals de vot popular que es concedeixen a Espanya. A diferència d’altres reconeixements, els Zapping premien la qualitat, i no l’audiència, i són els consumidors qui escullen els finalistes de cada categoria. Així mateix, un jurat, presidit per la presidenta de l’Associació, Anna Plans, decideix amb el seu vot els guanyadors.