Els Cinemes Girona, de Barcelona, han tornat. Amb més força que mai, amb més il·lusió, empenta i ganes d’emprendre iniciatives noves que mai. Va ser el passat 26 de juny, després d’uns mesos en què van romandre tancats, com a tots els equipaments culturals del país. Ara torna a estar en marxa, respectant, lògicament, totes les mesures i els protocols de seguretat. I és que, en una època en què les plataformes s’han multiplicat, el millor lloc per gaudir una pel·lícula amb tota la seva grandiositat, passió i espectacularitat segueix sent una sala. I Cinemes Girona en té tres.

Durant aquest període de tancament, no han deixat de treballar i de pensar en el seu públic habitual i també en atraure nous espectadors. És per això que, en aquest 2020 en què celebren el seu desè aniversari, Cinemes Girona torna a posar en marxa la seva ja tradicional i esperada campanya d’abonaments anuals, que es podran començar a comprar a partir del 15 de juliol, a través de la seva pàgina www.cinemesgirona.cat.

Els abonaments es poden adquirir al llarg de tot l’any al preu de 190€, però ara es poden aconseguir un número limitat d’abonaments a només 59€. D’aquesta manera, commemoren que la gent els va ajudar a digitalitzar les sales l’any 2013, donant continuïtat a Cinemes Girona. Es tracta d’una sala de cinema independent, en la qual cada setmana es donen cita festivals, mostres i tot tipus d’activitats relacionades amb el món de l’audiovisual nacional i internacional.

Com a novetat, i com que són plenament conscients que molts espectadors amb el seu abonament per a la temporada 2019-2020 no van poder acabar de gaudir-lo per culpa de la pandèmia i del tancament de les sales, si aquests tornen a comprar-lo, gaudiran d’un preu especial de 49€.

Els abonats de Cinemes Girona no només tenen accés al cinema d’estrena al llarg de tot l’any, sinó que també gaudeixen de descomptes en projeccions especials, mostres i festivals.

Increment d’assistència

L’abonament permet accedir a totes les projeccions de cinema comercial, i, a més, ofereix la possibilitat de tenir descomptes en altres sessions especials, com òperes, ballets, festivals o concerts. Gràcies a aquests abonaments, Cinemes Girona ha aconseguit rejovenir el públic de les seves tres sales i també mantenir un increment d’assistència de més d’un 10% anual, consolidant el complexe de sales del carrer Girona 175 com a un lloc d’entreteniment habitual per als barcelonins.


Cinema independent, crític i inclusiu

Els Cinemes Girona es van inaugurar el 10 de març del 2010, i, des del principi, han defensat una programació independent i el cinema d’autor. Han privilegiat el talent local i han tingut cura de la diversitat, programant pel·lícules europees i cicles estables de cinema asiàtic i llatinoamericà totes les setmanes. Tenen una programació estable de documental i la més amplia oferta de ballet i òpera. Sons sens dubte el cinema més inclusiu de la ciutat.

Promoció de nous públics i protecció d’espectadors ‘especials’

Cinemes Girona te una política de promoció dels nous públics afavorint festivals i activitats destinats als estudiants, i acollint, des de fa anys, esdeveniments com El Meu Primer Festival o el Cicle de Cinema i Drets dels Infants. També te una política de preus especials per a famílies, i tots els caps de setmana s’hi poden trobar pel·lícules familiars en català a 4,50€.

També fan preus especials per a persones majors de 65 anys, i, des del 2019, les persones majors de 75 amb problemes de mobilitat gaudiran tots els dies de descomptes 2×1 perquè puguin anar al cine sense que les persones que les acompanyen paguin l’entrada. Les persones invidents gaudeixen d’aquest avantatge des de fa anys.

10 anys de connexió amb l’art i la societat

Cinemes Girona està obert a la ciutat i és molt actiu associativament. Forma part d’EUROPA CINEMAS, de CICAE (Confederació Internacional de Cinemes d’Art i Assaig) i de la PLATAFORMA PER A L’EDUCACIÓ MEDIÀTICA que s’acaba de crear a Catalunya. A més, és una empresa associada al Festival PLURAL+, que organitza Nacions Unides, un certamen on hi participen joves de 9 a 25 anys amb peces de menys de 5 minuts sobre migració, diversitat i inclusió social. Durant el 2020 i el 2021, Cinemes Girona anirà fent diferents activitats per celebrar uns 10 anys plens de cinema, de connexió amb diferents generacions de la societat i de sensibilitat especial cap a les pel·lícules, de ficció o documental, des del drama o la comèdia, que parlen sobre les relacions humanes, el medi ambient, les minories, les desigualtats i moltes altres temàtiques més. Això sí, sense descartar la projecció d’alguns films més comercials i adreçat a un públic més majoritari que només busquen la pura evasió i somiar en una sala a les fosques.