«Teve.cat» és el nom de la nova televisió d’àmbit català de l’empresari Nicola Pedrazzoli, impulsor del desaparegut «Canal Català». La cadena començarà les seves emissions el proper 27 d’abril, en ple confinament, amb la voluntat d’oferir una alternativa «privada i plural» segons han manifestat els seus impulsors.

Aquesta nova televisió pretén dotar-se d’una programació marcada per l’entreteniment, el debat i actualitat. Amb l’anunci del nou canal han transcendit també alguns dels formats i els noms que ompliran la seva graella. El programa estrella el comandarà el frare franciscà i presentador Carlos Fuentes, que torna a la televisió amb el programa de tarda Catalunya Opina. Aquest cop parlarà amb la ciutadania catalana per abordar les situacions quotidianes que viuen durant el confinament i analitzar l’actualitat. «Catalunya Opina”, en el seu moment va aconseguir una important notorietat amb tertúlies d’actualitat d’alt voltatge i que en la seva última etapa es va emetre al circuit català de TVE.

Un altre dels presentadors estrella de «Teve.cat» serà Albert Lesan, que també va estar en «Canal Català» que s’encarregarà de presentar un programa de «zàping» a la tarda. Amb tot, la cara més mediàtic de la nova emissora serà la lleidatana Ares Teixidó (exparticipant de GH VIP), que es farà càrrec de la nit amb l’espai «Queda’t a casa amb Ares». La programació la completarà el periodista Sergi Àlex, que s’encarregarà de llançar una versió «jove» del «Catalunya Opina” que s’emetrà de dilluns a dijous de 6 a 7 de la tarda i on segons ha explicat el jove presentador, el seu espai comptarà amb representants de les joventuts de totes les formacions polítiques amb representació a Catalunya, de la CUP a Vox. «Tots estaran representats, la pluralitat vull que sigui una de les nostres cartes de presentació», ha ressaltat Àlex el mateix dia en què ha transcendit el llançament d’aquesta nova cadena que emetrà des del districte de 22 @ de Barcelona.

Segons explica «Comunicació 21», aquesta nova televisió d’àmbit regional farà servir les freqüències per les quals fins a final d’any s’emetia «El Punt Avui TV»,