El projecte d’Espai Valldeburg Center que s’està impulsant al municipi de Blanes (Girona),avença amb una campanya de captació de nous inversors. Aquest espai serà un centre cultural que comptarà amb una àrea d’exhibició pluridisciplinar amb un aforament de 1.566 seients. A la pàgina web s’ofereix informació molt completa sobre el projecte, qui l’impulsa, on estarà situat, de quins espais i dotacions comptarà, com serà la seva àrea d’exhibició audiovisual, quin és el pla de finançament i com invertir-hi… També hi ha un apartat, sota l’epígraf d’Aportacions, dedicat a poder fer donacions a través de la pròpia web.

El projecte s’inspira formalment en el Gall de Sant Pere, un peix que habita a la Mediterrània i que serveix per donar formes orgàniques i envoltants a l’edificació. Una arquitectura que ret homenatge a la biologia marina i al seu torn a la universal. De fet, el gran reclam de centre serà el Temàtic Mare Nostrum, un gran centre d’interpretació per a la divulgació i comunicació dels fons marins de la mar Mediterrània, mitjançant les seves disciplines terrestres i aquàtiques, representades museogràficament en dos espais simbòlics, l’onada i la platja.

Pel que fa a l’audiovisual, el centre comptarà amb 5 sales i 6 pantalles en format cinematogràfic, amb un aforament total de 1.566 seients. Seran sales multiusos, dotades de butaques adaptables per a esdeveniments específics. Estan dissenyades i pensades per al sector de la comunicació i la divulgació, utilitzant els avantatges de les sales d’exhibició, bona visibilitat, audibilitat, comoditat i prestacions. Tres sales centrals independents es transformen en una gran sala d’exhibició útil com a auditori-teatre. Dues sales contraposades amb pantalles fixes són transformables en dos espais semidiáfanos per a esdeveniments diversos. Zones comuns, àrea d’exhibició i el centre d’interpretació Mare-Nostrum d’Espai Valldeburg Center El centre cultural tindrà una superfície de 5.200 metres quadrats i 20.650 metres construïts (a l’comptar amb dues plantes més dos subterranis). Estarà situat a Blanes, un municipi de la Costa Brava situat a la comarca de la Selva a la província de Girona, en un lloc que mira cap a la muntanya, per ponent, i cap al mar per llevant. El centre tindrà serveis comuns com el rebedor, punts d’informació, taquilla, cafeteria snack-bar, pàrquing de 474 places, quiosc-llibreria, sala per a reunions i aules, espai de producció i serveis tècnics, camerinos, lavabos, seguretat, magatzem i un jardí mediterrani perimetral. Per al finançament d’el projecte es crearà una promotora per gestionar la captació d’associats. Una fundació regentarà el Temàtic MareNostrum i una societat mercantil dirigirà les sales d’exhibició. La promotora construirà i executarà les obres i es liquidarà per passar a ser la fundació i la mercantil les propietàries de l’complex, amb els seus associats, fins al final de l’termini de la seva concessió municipal. La captació d’inversors ve donada per desgravació fiscal de les empreses i les persones físiques que inverteixin en l’entitat sense ànim de lucre, Àrea Temàtic Mare Nostrum (Fundació). La recuperació de l’capital inicial s’aconseguirà amb la rendibilitat anual de l’àrea de l’exhibició més els sectors comuns de centre.

Més informació en aquest enllaç a /es/