La Selva coop obre la convocatòria internacional a directors i directors de fotografia de tot el món per a formar part de la 3a edició de l’Acceleradora de Cinema que se celebrarà e proper mes de setembre a l’Illa de La Palma.

Durant la trobada de producció intensiva, l’assessoria artística de l’aclamat director Werner Herzog i del seu director de fotografia Peter Zeitlinger, potenciaran el procés de creació de més de 25 obres cinematogràfiques.

Herzog, un dels cineastes més prolífics de la història del cinema, s’ha caracteritzat per una curiositat inesgotable sobre la naturalesa i la complexitat humana. Els volcans han marcat la seva història com a cineasta. Així, aquest 2024, tres anys després de l’erupció del volcà de Cimera Vella, Werner Herzog viatja a l’illa de La Palma liderant un grup de 50 cineastes, que amb les seves obres retran homenatge a les històries de la població de l’Illa de La Palma, que van resistir durant 85 interminables dies d’erupció.

L’Acceleradora de Cinema 2024

Durant 11 dies, l’experiència immersiva tindrà un format de residència artística que permetrà l’intercanvi i la col·laboració dels participants en la realització de les peces audiovisuals. L’equip de Producció de La Selva, que enguany celebra 10 anys d’experiència en tallers de creació amb grans mestres del cinema, seleccionarà 25 directors i 25 directors de fotografia, que seran distribuïts segons afinitat i habilitats en duples creatives.
En l’edició de 2024, els participants podran enriquir el seu treball amb el coneixement i les assessories individuals i col·lectives impartides per Werner Herzog i Peter Zeitlinger. La dupla Herzog – Zeitlinger, guardonada en 2023 amb el Premi Duo de Directors en Energacamerimage, ha donat origen a pel·lícules icona de la història del cinema com: My Best Fiend (1999), Grizzly Man (2005), Encounters at the End of the World (2007), Cave of Forgotten Dreams (2010), Into the Abyss (2011), Into the Inferno (2016), Fireball: Visitors from Darker Worlds (2020), Theatre of Thought (2022), Invincible (2001), Rescue Dawn (2006), Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009), My Son, My Son, What Have Ye Done? (2009), Queen of the Desert (2015), o Salt and Fire (2016) entre moltes d’altres.
 
La metodologia de producció creativa de l’Acceleradora de Cinema va ser iniciada pel director iranià Abbas Kiarostami i desenvolupada posteriorment per cineastes com Lucrecia Martel i el propi Werner Herzog. Cada edició està centrada en el vincle entre l’obra del mestre del cinema amb l’espai, el context, la població i la cultura. Elements basi de creació de les noves obres a venir.

Link Inscripcions 3a Acceleradora de Cinema