Probablement NAB SHOW de Las Vegas és la Fira de referència més important de tecnologia audiovisual, complementant l’ IBC d’Amsterdam més focalitzat a l’àmbit europeu, sense perdre de vista el paper any a any més rellevant que pren el ISE i MWC que es fa a casa nostra.

La confluència de sectors digitals està provocant que a la fí les diverses convocatòries d’events mundials tinguin un cert solapament. Les fires cada vegada més competitives entre si redunden en que a la fí, els usuaris hi sortim guanyant…

Del 13 al 17 d’abril, com cada any es convoca aquesta nova edició del NAB i ja coneixem algunes de les àrees que podrem trobar. Estem doncs ja en el “compte enrere” d’aquesta edició.

Des de la comunitat areavisual.org és possible seguir les sis tendències en tecnologia audiovisual detectades a la propera edició del NAB Show de Las Vegas.
Veure aquest enllaç

.

CANVIS D’ESPAIS

Pels qui van físicament al NAB de Las Vegas, veuran que enguany hi ha la renovació de l’espai North Hall, tancat per reformes i per tant, es reobrà el South Hall que incorpora noves oportunitats. Probablement una de les innovacions destacades sigui el nou Creator Lab, una experiència innovadora de palau centrat en creadors, equips, canals de distribució i tècniques de monetització amb interacció pràctica i tallers, panells d’experts i esdeveniments de networking centrats en creadors, canals de distribució i tècniques de monetització.

De fet, s’ha dissenyat tant per a creadors com per a organitzacions que volen col·laborar amb ells, unint creativitat, la tecnologia i els negocis de “l’economia de la creació”. Els títols de les conferències són sugerents: “Camps de mines terrestres legals a les xarxes socials: el que tots els creadors han de saber” “Com començar amb la monetització de vídeo amb IA de Rembrand”  “Ampliant l’economia del creador amb MrBeast” o “La lluita per l’ànima de YouTube”…

ESPAI EXPOSITIU: TOTES LES MARQUES

Grans marques com Sony i Panasonic presenten stands amb demostracions i presentacions de productes. També anotem firmes com ara Ross Video, Blackmagic Design, Adobe, AJA Video Systems, Chyron, Vizrt i Dell a South Lower Hall i Avid, Evertz, EVS, Rohde and Schwarz i Cobalt Digital. Post|Production World .

En aquesta web es pot trobar la relació de stands presents

https://nab24.mapyourshow.com/8_0/floorplan/

TALLERS DE FORMACIÓ SOBRE IA

Sota el lema “Tota la AI al NAB Show” es presenten continguts i aspectes tecnològics destacats en un gran nombre de tallers i conderències centrades en IA, la força que està canviant la manera de treballar. Tant en producció, creació, distribució o venda de continguts. A NAB Show ens proposen tot el que cal per mantenir-se al dia en aquesta tecnologia, amb les tendències i  últimes tecnologies d’IA del mercat. La idea que ofereix NAB es “millorar la creativitat digital, afinar les habilitats i, com ells mateixos diuen “convertir aquesta tecnologia en el teu superpoder secret (no ho direm)”.

AMPLI LLISTAT DE CONFERÈNCIES IA

A la pròpia web del NAB apareix un ampli llistat de conferències i xerrades a seguir. En destacarem algunes com “Innovacions en IA en proves i monitoratge: transformació de l’assegurament de la qualitat del vídeo en dispositius físics”. També estratègies d’IA per a programadors: “com aprofitar la IA per crear contingut guanyador” o Estratègies d’IA per a vendes, màrqueting i operacions “com aprofitar la IA per augmentar els ingressos i millorar l’eficiència”

Nous horitzons amb intel·ligència artificial: “Integritat de contingut multilingüe a la radiodifusió”

Una llista completíssima es pot trobar en aquesta web:

MÉS ACTIVITATS

En aquest primer resum de NAB hem tractat de localitzar els elements més destacats per la comunitat però altres activitats a anomenar serien “Racó de la postproducció”, la “Zona Crear”, que sería el centre de les activitats “comunitàries” amb àmplis espais de xarxes, sessions de teatre, intervencions musicals  i llocs per relaxar-se. “Festa dels creadors de continguts” “El desafiament NABiQ en viu de 60 minuts: Com podem desbloquejar el potencial de GenAI a la Creació de Continguts, per reimaginar la creativitat tal com la coneixem?” o entre els pavellons Central i Sud, oberts i accessibles, el taller de drons en directe a l’aire lliure de CineCentral