Aquesta exposició itinerant procedent del Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala, es pot visitar gratuïtament al Museu Marítim de Barcelona del 20 de gener fins l’1 de Maig, i es fruit de la donació dels hereus de l’autor l’any 1990 a l’arxiu històric de l’Escala, on es conserva tota la col•lecció de 3,000 negatius originals de vidre.

Josep Esquirol,. La memòria fotogràfica

Lurdes Boix, directora del Museu de l'Anxova i de la Sal a la inauguració de l'exposició

Josep Esquirol va ser pioner de la fotografia catalana, nascut a Barcelona l’any 1974 – L’Escala 1931. Quan es va arrelat a l’Escala a finals del segle XIX, va documentar amb les seves fotografies com era la vida a la costa catalana a principis de segle XX.

L’exposició Josep Esquirol. La memòria fotogràfica, representa un esdeveniment a on si pot trobar també com eren els indrets locals i la vida que si feia. Una col•lecció de les seves pròpies edicions de postals d’època anomenades “caps d’estudi” que ens mostra una sèrie de  retrats on destaquen els rostres adobats dels pescadors. A la mostra, també hi ha diversos objectes personals que mantenen viu el record de la seva essència de a fotògraf.