Un renovat Saló Eròtic inicia una nova etapa amb una programació més educativa, feminista, inclusiva i oberta, i amb una perspectiva global de la sexualitat
El Saló Eròtic de Barcelona 2019 se celebra del 3 al 6 d’octubre i, a més de grans canvis en els espectacles en viu, les novetats més destacadees seran una àmplia programació amb més de 100 sessions formatives, espais de conciència del cos, exposicions, col·loquis, tallers i conferències, sessions de microteatre, sexshop interactiu i una zona sensorial que inclou experimentació ASMR, que posa el focus en altres formes de plaer relacionades amb els sentits auditius i visuals.

Una altra de les grans novetats serà que l’espectador podrà escollir un recorregut dins del Saló en línia amb les seves expectatives i interessos, i hi haurà espectacles catalogats com slow sex que oferiran un sexe més conscient i reflexiu.
El Saló Eròtic de Barcelona 2019 se celebra del 3 al 6 d’octubre al Pavelló Olímpic Vall d’Hebron marcat per una gran revolució, o millor dit ‘evolució’, dels seus continguts i la seva programació. El Saló presenta i materialit un nou model iniciat el 2018 més feminista, inclusiu, obert, reflexiu i entretingut enfocat a oferir una visió global i evolutiva de la sexualitat, especialment en quant a rols de gènere i diversitat sexual. 

El Saló vol representar la societat del futur. Per aquest motiu el lema del Saló d’enguany és ‘Hem de parlar’ i compta amb una temàtica marcada per una profunda reflexió sobre el futur i la llibertat, sota la direcció creativa i de continguts de Carles Valdés, qui ha dirigit els vídeos virals promocionals dels darrers anys i que aquest any dirigirà per primer cop el Saló juntament amb Juli Simón

Precisament d’aquesta profunda reflexió neixen les novetats d’aquest any: 

S’amplia notablement l’oferta de formació amb unes aules formatives que ja es varen iniciar la passada edició i que varen ser el més sol·licitat per part dels assistents. Hi haurà més de 100 sessions formatives (entre tallers, conferències, col·loquis i sessions experimentales) guiades per sexòlegs i psicòlegs relacionats amb la sexualitat com, entre d’altres, Montse Iserte (directora pedagògica del Saló), Esther Sánchez, Luís Pardo, Mistress Minerva, Núria López, Jordi Oller, Verónica García, Marta Galobarde, Helena Delort, Àurea Gómez, Christian Andara, Isis Lakini, Alberto Moral i la pròpia Noemí Casquet, portaveu del Saló Eròtic de Barcelona 2019. També hi haurà xerrades de projectes com Somos Peculiares Hello Nipple i taules rodones obertes sobre génere i sexe amb Alba Riera, Penelope, Tacones, Adan Roda, Jordi Chicletol, Jossy Jaycoff i Enzo Fontcuberta. 

Les temàtiques de les xerrades seran tan variades com la sexualitat dels fills, les tendències sexuals, el poliamor, el control de l’ejaculació precoç o els dolors menstruals, fins a sessions de sex coaching o empoderament sexual i xerrades informatives i tallers pràctics sobre el punt G, el fetitxisme, l’ejaculació femenina, el sexe hipnòtic, els marges del plaer, el plaer anal, el sexe tàntric, els jocs entre parelles o els límits del BDSM, entre moltíssimes altres. També hi haurà xerrades i debats sobre com influeix el porno en les relacions sexuals i en la la sexualitat dels joves. 

En aquestes aules formatives també hi haurà nous espais dedicats a indagar en els plaers íntims i la conciència del cos i un sexshop interactiu amb demostracions en viu.

Els espectacles en viu, un dels senyals d’identitat del Saló, aprofundiran en la qualitat artística i la representació de sexualitats diverses, amb la novetat de tenir una direcció artística coordinada pel propi Saló i comissariada per l’actriu i directora Sílvia Rubí. Els espectacles en viu estaran catalogats per a oferir a l’espectador una experiència completa i ajustada als seus interessos. S’introduiran espectacles slow sexque aposten perunsexe més conscient, íntim i reflexiu. Totes les representacions en viu oferiran una mirada mésinclusiva, feminista i tindran representació tots els gèneres per a visibilitzar totes les maneres de viure la sexualitat i es combinaran amb altres disciplines artístiques com l’acrobàcia, la dansacontes eròtics, espectacles de màgia, acrobàcia, pole dance o bodypaint. Com a novetat destacable, s’ampliarà notablement la distància de seguretat camb l’escenari, i es prohibirà l’ús dels ‘pals selfie’ i les càmeres de gran format. 

També comptarem amb les actuacions de l’irònic i irreverent grup de Drag Kings Queer That, que visibilitzen, a través de la paròdia i l’expressió corporal i eròtic, les diferents dimensions i mirades de la masculinitat tòxica. 

Enguany comptarem amb artistes nacionals i internacionals com Carolina Abril, Eva Autum, Gabriela Flores, Liz Rainbow, Eric Manly, Zenda Sexy, Lilyan Red, SilverlandGold, Alma del Rey, Ayesa, Kesha Ortega, Alexis Clark, Damaris, Pamela y Jesús, Viktor Rom, Domina Ghalia, Anneke Necro, Manuel Scalco, Helena Kramer, Extasia, Agatha Fox, Tommy Cabrio, Kevin Lauren, Belinda Rubio, Luise Maya, Mistress Nereida, Zeus Ray, Jota De, Capitano Eric, Mary Rider i Santi Noguera.
Una altra gran novetat serà la presència d’experiències artístiques com la instal·lació artística Tunnel Art comissariada pel dissenyador Javier Fernández, que compta amb la participació de varis artistes de diferents disciplnes com Alexia Sayago, Alicia Meléndez, Júlia de Paz, Raffaele Sarcina, Cristina Augé, Manel Rubiales o Raquel Eme; una zona d’experimentació sensorial ASMR que presentarà als assistents altres formes de plaer, relacionats directament amb els plaers auditius i visuals.

També hi haurà quatre sessions de microteatre creades en exclusiva per la directora Alix Gentil i pensades per provocar la reacció del públic i fer-li reflexionar des de la proximitat i la complicitat. Les quatre peces, Sex mirrorRutinaaaMe gusta como Luces i En la punta de lengua, es podran veure durant vàries sessions durant els quatre dies del Saló.

El Saló Eròtic comptarà amb 40 expositors relacionats amb la sexualitat i l’erotisme, des de llibres de literatura eròtica, joguines sexuals, cosmètica, roba, llenceria, sabates o mobles de BDSM. Entre ells i seran: Fresas y Fresones, Follage, Marcial Ayala, Seductime, Trinidades Ibiza, Erotic y Sensual, Mónica Escoda, Secretissim, Suit Healthcare, El rincón de tus secretos, Kiss Love, Artesanía BDSM, Burleske Erótica, Vibracions, Nando Barcelona, Erowood, Somos Peculiares, Oops Barcelona, Swingertours, Plug&Play International BV, Alicia Cabana, Sexitoys Ediciones, Erotic.cat, Gente Libre, Miguel Sotoko Arte, Sexdivan, Mistral Distribuciones, Inco BDSM, Apasionada i el SexShop Interactiu de DelicatessenX.

A més de les ja clàssiques zones de swingers, que aquest any prenen més protagonisme, i el pati de foodtrucks, el Saló comptarà també amb una zona de shibari, en la qual l’espectador podrà descobrir tot el que s’amaga darrera d’aquest delicat art japonès; una exposició de fotografies eròtiques; un espai dedicat al sexe tàntric amb moltes activitats,una extreme zone on viure experiències extremesiun espai de tatuatges. 
NOEMÍ CASQUET, PORTAVEU DEL SALÓ ERÒTIC DE BARCELONA 2019
(Sabadell, 1992)
És periodista i escriptora especialitzada en sexualitat i viatges. Va saltar al món literari amb la seva primera novel·la, Mala Mujer. La revolución que te hará libre (2019, Ed. Lunwerg, Grupo Planeta) que ja va per la quarta edició. Presentadora de televisió i creadora de nous formats, difon el seu coneixement a través de Youtube i Instagram.Ha col·laborat en mitjans de comunicació com El Periódico, El País, La Vanguardia i Código Nuevo, entre altres. El seu discurs està relacionat amb les llibertats individuals, la naturalització de la sexualitat, la revolució d’allò establert i la visibilització de col·lectius no normatius.
APRENDRE, EL VÍDEO DEL #SEB19APRENDRE és el vídeo promocional d’aquest any del Saló i ha estat protagonitzat per Noemí Casquet i realitzat per Carles Valdés (de la productora Vimema). Ha estat vist, en només una setmana, per més d’1,5 milions de persones.

El vídeo gira entorn de la llibertat i l’aprenentatge, dos eixos fonamentals per a construir la nostra identitat personal i sexual. Des que naixem, aprenem. Aprenem contínuament. Aprenem per a encaixar en la nostra família, en el nostre grup, en la nostra societat. Per a sobreviure, per a ser acceptats, per a agradar. I així a poc a poc, capa a capa, perdem de vista el que realment sentim, la qual cosa realment som, la qual cosa realment volem. I quan ens parem a pensar si som lliures, lliures de pensament, d’acció, de decisió, hem de contestar-nos que no. Que no ho som. I aquesta conclusió és la primera pedra per a ser capaces de deconstruir el que donem per descomptat, de desaprendre l’après i tornar a començar a construir la nostra pròpia identitat des de la llibertat. 

Els vídeos promocionals del Saló Eròtic estan dirigits pel realitzador Carles Valdés, que aquest any a més, dirigeix per primera vegada el Saló al costat de Juli Simón. Els vídeos de les últimes edicions del Saló s’han viralitzat en poques hores, arribant, per exemple, amb PÀTRIA (en 2016) i EL MANIFEST DE NACHO VIDAL (2015) als 2,4 i 1,5 milions de visualitzacions, respectivament. També han recollit múltiples premis, com per exemple l’espot PÀTRIA (2016) que va obtenir el prestigiós León de Plata de Cannes en la categoria de millor anunci viral i el premi a millor espot espanyol.

En tan sols 24 hores des de la seva estrena el dijous 19 de setembre, el vídeo va rebre gairebé 1 milió de visualitzacions en les diverses plataformes on es va estrenar (youtube, instagram, facebook, twitter), més de 2.000 comentaris, més de 50.000 ‘m’agrada’ i més de 2.000 comparticions del vídeo. Ara, una setmana després, ja en porta 1,5 milions.