IBC2019 ha aconseguit un altre cop fer d’Amsterdam el lloc de trobada i intercanvi de les industries dels mitjans de comunicació, de l’entreteniment i de la tecnologia. Amb un total d’assistència de 56.390, IBC2019 va acollir un nombre rècord d’assistents de propera generació. El nombre de menors de 35 anys va augmentar un 10% respecte al 2018 i, amb un increment també dels visitants d’alta direcció, IBC 2019 va tornar a ser al cor del present i futur de la indústria.

L’actor, director i productor Andy Serkis va fer una inspiradora i reveladora conferència, i les llegendes del futbol holandès Ruud Gullit i Robin van Persie van parlar sobre els seus últims projectes de televisió. Els assistents a les sessions també van poder escoltar a líders de la indústria com ara Cecile Frot Coutaz (YouTube), Shalini Govil Pai (Android TV) i Max Amordeluso (Amazon Alexa).

Enguany es van presentar els resultats de tres programes catalitzadors de mitjans de comunicació i telecomunicacions de l’IBC: una experiència turística habilitada per a 5G; ús de IA per indexar la gestió de continguts regulatoris i contribució de notícies mòbils amb compressió gestionada per IA – que mostren com la col·laboració entre els mitjans i les empreses de telecomunicacions pot transformar tant les empreses com les experiències de consum.

Entre les novetats més interessants cal remarcar la realització del primer torneig IBC Esports Showcase en directe, que va mostrar com d’atractius i entretinguts poden ser els e-sports pels espectadors i per què és un sector tan creixent i important per al sector dels mitjans de comunicació i del broadcast. En aquesta ocasió, dos equips professionals de la Xarxa de Campionats Nacionals Europea d’ESL es van enfrontar cara a cara en un combat clàssic de FPS multi jugador: Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO).

La Big Screen (Gran Pantalla), equipada amb Dolby Vision i Dolby Atmos, va oferir un impressionant programa d’esdeveniments i projeccions. Les presentacions van incloure una projecció cinematogràfica exclusiva de l’episodi de la batalla, “The Long Night”, de l’èpica temporada 8 de “Game of Thrones” acompanyada d’una discussió de l’ofici i la tecnologia que hi ha darrere de la sèrie; les històries que hi ha darrere de l’edició i la música de la biopic d’Elton John, “Rocket Man”; i un inspiradora mostra d’Història Natural de la BBC Studios.