Avui la Rambla segueix sent el punt neuràlgic de la ciutat on hi passegen diàriament milers de persones, i és un lloc d’atracció per milions de turistes que visiten la ciutat de Barcelona.

Aquest carrer sempre a despertat molt d’interès d’un públic que gaudeix d’una passejada i on s’hi pot trobar l’encant més singular de la ciutat, veient molts personatges que la caracteritzen.

Potser això deuria pensar en Frederic Ballell Maymí 1864-1951, quan es va plantejar fer el seu treball fotogràfic en els inicis del segla XX.
Ahir al Palau de la La Virreina es va fer la presentació del llibre La Rambla 1907-1908 de Viena Edicions, amb texts de Rafel Torrella i Marta Delclós., i es fruit de la exposició organitzada per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona l’any 2010.
El llibre ens presenta com es desenvolupava la vida quotidiana en una Barcelona d’època, on el fotògraf deixa el trespeus i empren un paper pioner del fotoperiodisme, on aconsegueix plasmar les activitats socials i també les costums d’aquell moment.

Un excel•lent treball nostàlgic amb la determinació de captar aquell moment per mantenir el seu record a la memòria.

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona  ha penjat una exposició virtual on es poden consultar les fotografies i la referència de on van estar realitzades.