ELS MEMBRES DEL CONSELL D’*ADMINISTRACIO DE RTVM

HAN SENTENCIAT LA MORT DE LES PRODUCTORES AUDIOVISUALS

Avui el Consell d’Administració de RTVMCA ha pres la decisió de no pagar a les productores audiovisuals amb els 900.000 euros que el Consell de Mallorca habia transferit a RTVM per a aquesta fi i s’ha decidit instar a un Concurs de creditors voluntari, que comportarà la designació d’un liquidador i d’uns administradors concursals, que dilatarà en el temps el cobrament del deute existent.
La APAIB està totalment en contra de la decisió, presa sense un informe jurídic clar, amb l’única perspectiva que se’ls pot demanar responsabilitats personals als membres del consell si decideixen pagar abans que arribi l’embargament dels comptes pel cas Són Puig.
En la Reunió amb el conseller Jaume Joan el divendres 13 en el qual se’ns informa de l’acte de desembre 2011 on es demana l’executòria de la sentència per part de Foment, en aquesta reunió concloem que aisi les coses l’única sortida seria pagar a les productores abans que s’executi l’embargament.
LA setmana següent Jaume Joan fa les gestions per aconseguir els 900.000,00 destinats a pagar part del deute de*RTVMCA i el dijous dia 19 ens donaven la notícia de la transferència i de començar a fer els pagaments de forma immediata ja que el temps corria en contra davant la inminencia de l’embargament. No obstant això el dimarts dia 24, se’ns comenta que hi ha veus jurídiques que aconsellen no fer *ningun moviment bancari del compte per la possibilitat d’incórrer en una responsabilitat penal i que es convocaria al consell d’administració per plantejar-li la situació.
Diferents advocats consultats han afirmat que no hi ha cap problema a fer moviments en el compte fins que l’embargament no es faci efectiu, però el consell d’administració ha pres la decisió aconsellat per l’actual director de RTVCMca, Sr. Carillo, que des de la seva presa de càrrec no s’ha destacat per mantenir una relació fluïda amb les productores, si no més aviat per desinformar i despistar amb afirmacions que no són fruit d’un interès a solucionar la situació i gestionar-la adequadament, fi pel qual ha estat contractat.