BCN SPORTS FILM – 2019

La desena edició del BCN Sports Film Festival ha comptat amb la participació de més de 2.500 produccions audiovisuals de 100 països diferents. Se n’han seleccionat vuitanta-cinc per a la programació excepcional del desè aniversari del festival audiovisual esportiu més important de Barcelona.

El BCN Sports Film 2019 et descobreix les històries més humanes: Pelé, Dembelé, Samantha Davies, Greta Andersen o Adam Ondra són alguns dels protagonistes d’aquesta edició. També podràs gaudir de les noves tendències esportives; l’escalada olímpica o les diferents modalitats de l’skate entren amb força al panorama esportiu actual.

Un any més, el millor cinema esportiu arriba a Barcelona. Documentals, curtmetratges de ficció i d’animació i produccions audiovisuals inèdites relacionades amb el món de l’esport seran presents a les seus del BCN Sports Film Festival.

L’adolescència, el gènere o la crisi migratòria són les grans novetats d’aquest any. El reflex de l’actualitat explicat a través de l’objectiu de la càmera et mostra una mirada crítica de la societat a través de l’esport. Moltes de les produccions d’aquesta desena edició del BCN Sports Film compten amb un ampli palmarès internacional. Si t’agraden el cinema i l’esport, no te’l podràs perdre.

A la programació, destaquen el curtmetratge Pelé: The Game of my Life, dirigida per Rodrigo Olivar; l’animació Le Mans 1955, dirigida per Quentin Baillieux, selecció oficial al Festival d’Annecy 2019; Il Mondiale in Piazza, dirigida per Vito Palmieri, guanyadora del Premi a la Millor Pel·lícula de la secció MigrArti a la setanta-cinquena edició del Festival Internazionale di Cine di Venezia; el llargmetratge documental La Grand-Messe (Holy Tour), dirigit per Méryl Fortunat-Rossi i Valéry Rosier, premi del públic al Bruxelles International Film Festival 2018; una animació del croata Velijo Popovic, guanyadora d’una vintena de premis i seleccionada per un centenar de festivals internacionals; Hors piste, guanyadora del premi del públic al festival Off-Courts de Trouville, entre altres; i Nefta Football Club, guanyadora del premi del públic al Clermont- Ferrand International Short Film Festival 2019.

Entre les produccions catalanes en secció oficial, destaquen Adalamadrina, una producció de l’ESCAC seleccionada pel Sundance Film Festival; El primer bowl, una producció d’Esports3, i La Sagi, una pionera del Barça, una coproducció de Televisió de Catalunya, Minoria Absoluta i el FC Barcelona.

Cal destacar també Hamza: un viatge de mil passes, una producció catalana dirigida per Vidal Sabater, amb el bàsquet com a eina d’integració social que enalteix el paper de l’entrenador i els valors humans que transmet als jugadors.