El 5G Fòrum:de Mañaha ha estat un exit i s’anuncia que hi haurà la tercera edició al maig de 2020 després de l’èxit d’enguany. Es tracta del principal esdeveniment especialitzat en 5G d’Espanya, celebrarà la seva tercera edició els dies 6 i 7 de maig de 2020
Comentem a continuació el més destacat d’aquest event:;

Aquesta segona edició del 5GForum va culminar ahir al Pol de Continguts Digitals de Màlaga després de dues jornades de debat on experts de més de 20 països han compartit les seves experiències en aquesta nova tecnologia….

Um moment interessant d’aquesta edició del 5GForum de Màlaga va ser la presentació d’Orange i Huawei del nou terminal Huawei Mate 20X, que comença a comercialitzar-se a la Xina.

En la ponència inaugural de la segona jornada, Tomás Alonso, d’Orange, va donar aquesta sorpresa presentant el dispositiu, que després va ser provat pels 250 exclusius assistents a l’esdeveniment organitzat per Medina Media Events.

El matí va continuar amb les ponències de David Càceres, WEU Cloud Solutions Responsible d’Huawei; Nacho Rius, Director d’Estratègia i Transformació de lyntia; i Javier Fernández-Amic, Head of Admin. Projects de MásMóvil, completant la presència de les quatre grans operadores espanyoles a l’5GForum.

Un altre dels moments cim de la trobada va ser quan Javier García, H.O. RAN Optimization de Vodafone, ha revelat els desenvolupaments més importants del projecte pilot que la multinacional britànica va a desenvolupar a Màlaga i Sevilla.

Segons el diari econòmic Expansión, a més del pilot 5G de Vodafone a Andalusia, Telefónica desenvoluparà la seva gran aposta pilot pel 5G a Galícia, encara que la confirmació oficial per part del Ministeri encara no s’ha produït.

Javier Gutiérrez, Director d’Estratègia i Desenvolupament de Xarxa de Telefónica, ja va avançar a la primera jornada alguns dels casos que la multinacional espanyola va experimentar amb el 5G a Galícia.

Intervenció d’ Antonio Fernández-Paniagua sobre Gestió de l’Espectre

La ponència d’Antonio Fernández-Paniagua, sotsdirector general de Planificació i Gestió de l’Espectre radioelèctric del Ministeri d’Economia i Empresa, va ser una de les que més expectació va generar, a causa de l’esperada resolució dels projectes pilots del Pla Nacional del 5G.

Panorama Audiovisual explica que Fernández-Paniagua va destacar que “el pla nacional 5G té com a objectiu situar a Espanya entre els països més avançats a nivell tecnològic” i que “estem treballant en aquests moments en la desfragmentació de la banda, perquè tots els operadors puguin aprofitar de forma òptima els avantatges del 5G “.

Pedro Merino, director tècnic del projecte paneuropeu 5Genesis, en el qual estan implicats 29 socis de 12 països, va explicar en què consisteix el seu projecte, que desplegarà 5G al centre ia la Universitat de Màlaga.

També al llarg del matí van intervenir Mohamed Aziz Taga, Product Manager for 5G Broadcast de Rohde & Schwarz, Cristina Penyes, Gerent de Desenvolupament de Nous Negocis d’Axión, i Inés Sanz, gerent d’Enginyeria de Clients d’Hispasat.

Taga va explicar els diferents casos d’usos que Rohde & Schwarz està desenvolupant, especialment a Alemanya, en diferents camps com els vehicles connectats, el broadcasting services, experiències virtuals, etc.

Per la seva banda, Inés Sanz va explicar la importància del satèl·lit per al 5G en aquells llocs als quals la fibra terrestre no és capaç d’arribar, i Cristina Penyes va compartir l’esperit de preparació que tots els agents involucrats en el 5G estan desenvolupant.