La 34a edició del Festival Internacional de Cine de Guadalajara, que tindrà lloc del 8 al 15 de març, ha anunciat en la llista completa de la competència oficial la participació de cinc produccions catalanes.

Un any després de ser la convidada d’honor, Catalunya torna a estar present en un dels principals festivals llatinoamericans de l’any, el Festival Internacional de Cine de Guadalajara. Enguany el país convidat és Xile, però Catalunya segueix tenint una gran visibilitat, amb un total de 5 produccions a competició. 

Petra, de Jaime Rosales, després d’haver obtingut 7 nominacions als XI Premis Gaudí, entre les quals hi havia la de Millor pel·lícula de llengua no catalana i Millor direcció, i guardonada amb el Gaudí a Millor actor secundari per a Oriol Pla, es projectarà a la secció Llargmetratge Internacional de Ficció, juntament amb Miriam menteix, de Natalia Cabral i Oriol Estrada. La nominada en la categoria de Millor pel·lícula d’animació als Gaudí, Black is Beltza, dirigida per Fermin Muguruza, optarà al Premi Internacional de Llargmetratge d’Animació. 

En la secció Llargmetratge Iberoamericà Documental cometeix el film Apuntes para una película de atracos, de León Siminiani. 

Pel que fa als curtmetratges, Los rollitos de primavera de Jezebel de Joan-Pol Argenter formarà part de la programació de la secció Curtmetratge Iberoamericà, i Objectes de rebuig de Luis Renteria ha estat el curt seleccionat pel Premi Internacional Rigo Mora de Curtmetratge d’Animació.