Els dies 17 i 18 de juliol el DHub Disseny Hub Barcelona acull per segona vegada FFLASH-HUB, Film Festivals Learning and Sharing Hub!, una trobada internacional per a professionals de festivals i mostres de cinema organitzada per la Catalunya Film Festivals que compta amb el suport de l’ICEC. Un esdeveniment destinat a la formació, intercanvi d’experiències i creació de xarxa per a impulsar el creixement, la internacionalització i l’enfortiment del sector audiovisual.

La segona edició de FFLASH-HUB presenta un format més pràctic, amb sessions enfocades a aprofundir sobre algunes qüestions d’interès general com el finançament de projectes culturals, la salut mental, els aspectes legals bàsics o els protocols contra els abusos, entre d’altres.

Per una altra banda, l’espai OFF HUB incrementarà les experiències de networking per a facilitar la creació d’aliances i col·laboracions. Professionals consolidats de la indústria nacional i internacional com Triin Tramberg (PÖFF – Tallinn black nights industry), Louise H. Johansen (Sani Cinema), Elise Jalladeau (Thessaloniki FF), Glòria Oliver (Associació Espanyola de Fundraising), Elena Subirà (Brain Film festival Barcelona), Judith Rubinat (Directora de l’agència NSN), Luciana Burin (Responsable Àrea d’Accessibilitat a Dincat) i Carlota Planas (Sabatellini i associats) figuren entre els ponents confirmats, afavorint l’intercanvi i professionalització d’experiències als assistents.

El programa de les jornades explorarà diferents itineraris per a abordar les millors pràctiques de programació cinematogràfica, mercat audiovisual i sostenibilitat econòmica i mediambiental. A més, se centrarà en aspectes pràctics de la gestió de festivals de cinema i indústries creatives com el desenvolupament efectiu i sostenible d’esdeveniments, qüestions legals i de propietat intel·lectual, comunicació, màrqueting, relacions públiques i patrocini, entre d’altres.

Entre la programació destaca la col·laboració de la Catalunya Film Festivals amb l’Acadèmia del Cinema Català per a adaptar el protocol de prevenció de violències masclistes en els festivals i mostres de cinema, iniciant un procés de diagnosi per a detectar punts crítics i desenvolupar un protocol específic. També s’aprofundirà en la salut mental i el benestar en els festivals de cinema, identificant perills, abordant la precarietat i presentant mesures de prevenció per a promoure entorns de treball més saludables.

A més per una banda el director de l’àrea de Desenvolupament i Transformació Empresarial, Àlex Pi, presentarà el dia 17 de 17:30 a 19:30 – dins l’espai networking drinks – les línies del Pla_C* Cultura pel Clima així com el servei de Consultoria Cultura que s’ofereix des de l’ICEC i per l’altra banda, la Laia Cirera, Cap de Gestió de l’Audiovisual i la Carme Puig, Responsable de Festivals Audiovisuals, presentaran en el mateix espai les línies de subvenció per a l’organització a Catalunya de laboratoris, residències i programes d’escriptura de creació i desenvolupament de projectes audiovisuals i per a l’organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, per a la seva promoció i difusió i per a la subtitulació en català de la seva programació.

Un altre taller explorarà l’ús pràctic de la IA en projectes culturals, oferint eines concretes, centrant-se en l’automatització de treballs i les consideracions ètiques.

Com a tancament, s’examinarà el Pacte de Cultura Sostenible, destacant els progressos i reptes en la seva implementació en els festivals de cinema, compartint exemples concrets i proposant projectes futurs per a avançar cap a una cultura més sostenible.

La trobada està destinada a professionals de totes les àrees d’aquests esdeveniments d’Espanya, Europa, dels països del Mediterrani i Iberoamericans. Després d’una primera edició amb gran èxit i interès, FFLASH-HUB es consolida com una oportunitat única per als professionals del sector dels esdeveniments culturals. Gràcies a una proposta formativa atractiva, formadors de primer nivell i una visió sostenible, FFLASH-HUB converteix durant dos dies a Barcelona en el epicentre del sector cultural a nivell internacional.