En la proximitat del dia internacional de la ràdio, el 13 de febrer, el manifest en favor que Catalunya pugui tenir un museu dedicat al món de la ràdio ja suma més de 400 adhesions, entre entitats acadèmiques i professionals, així com de diverses personalitats vinculades al món de la comunicació.

Aquest manifest ha tingut diversos actes de presentació, com el que es va organitzar a la darrera edició del Mercat de l’Audiovisual de Catalunya (MAC) de Granollers, que podreu veure en aquest vídeo.

Imatge de la presentació al MAC de Granollers del manifest pel Museu de la Ràdio el 7 de juny del 2018, en la que van intervenir Cinto Niqui, Esther Molas i Daniel Condeminas.

Cal recordar que el 13 de febrer de 2018, a l’Ateneu Barcelonès, els programes L’altra ràdio (1980), dirigit per Cinto Niqui, i Cocodril Club (1993), dirigit per Albert Malla, van fer públic el manifest esmentat abans, en el que es demana la constitució d’un “centre didàctic i lúdic dedicat a preservar la memòria sonora del mitjà radiofònic, a la construcció d’un relat històric dels seus professionals i al foment de l’ús del llenguatge sonor, com una eina expressiva i creativa”. La petició específica era la creació d’un Museu de la Ràdio a Barcelona.

El projecte compta, entre d’altres, amb els suports dels següents col·lectius professionals i associatius: Col·legi de Periodistes de Catalunya, Observatori de la Comunicació a Catalunya (UAB), Observatori de la Ràdio a Catalunya (UAB), Institut de la Comunicació de la UAB (InCom-UAB), Associació de Dones Periodistes de Catalunya, Ràdio Associació de Catalunya, Sants 3 Ràdio, Associació de Radioescoltes de Barcelona (ADXB), Federació Catalana de Banda Ciutadana, Unió de Radioaficicionats de Catalunya (URCat), Associació de Radioaficionats Minusvàlids Invidents de Catalunya de l’ONCE, Federació Catalana de Radioaficionats, Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions, Associació de Radioaficionats de Catalunya (ARCAT)

Alguns dels professionals del món de la comunicació que hi donen suport són: com Rosa Maria Calaf, Maruja Torres, Núria Ribó, Enric Calpena, Xavier Solà, Jordi Margarit, Marta Puértolas, Marga Lluch, Josep Maria Francino, Josep Maria Adell, Enric Frigola, Montserrat Minobis, Elvira Altés, Elisenda Roca, Carmen Juan, Ramon Castelló o Eduard de Vicente.

Entre les investigadors universitaris singants hi ha Susanna Tavera García, catedràtica de la Universitat de Barcelona i Amparo Huertas, professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). I ntre els investigadors, trobem a José Luis Terrón, professor titular de la UAB, i Ricard Faura, ponent de Ciència i Tecnologia de l’Ateneu Barcelonès.

Podeu llegir el manifest i adherir-vos des d’aquest enllaç.