Els guardons a la millor direcció-realització, al millor guió i a la millor música original formen part de la secció Noves Visions del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2018

La Fundació SGAE ha fet públics les resolucions dels Premis SGAE Nova Autoria 2018 en el marc de la secció Noves Visions del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges. La festa de l’autoria emergent ha tingut lloc a l’Espai Cañateca i ha comptat, com és habitual, amb la presència d’alumnes, professors, amics i familiars dels joves guionistes, directors-realitzadors i compositors de bandes sonores de les escoles de cinema de Catalunya. Amb els Premis SGAE Nova Autoria, la SGAE, la Fundació SGAE i el Festival de Sitges posen novament de manifest la seva ferma aposta i decidit suport a la creació audiovisual del nostre país.

Enguany han estat 12 les escoles de cinema que han participat en la secció Noves Visions del festival. Es van presentar 30 treballs audiovisuals (19 de ficció, 3 d’animació i 8 documentals) d’entre els quals el jurat en va seleccionar 9 de finalistes (5 de ficció, 2 d’animació i 2 documentals) que s’han projectat, aquesta tarda, al Cinema Prado.

El jurat dels Premis SGAE Nova Autoria 2018 ha estat integrat per Lluís Arcarazo, guionista, director i productor executiu; Xavier Capellas, compositor, i Carla Simón, directora i guionista. A l’acte d’avui hi han assistit Lluís Arcarazo i Xavier Capellas; Eduardo Zaramella, director institucional de l’Audiovisual de Fundació SGAE; Ángel Sala, director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya – Sitges 2018, i Miquel Forns, alcalde de Sitges.

El curtmetratge Jauría de Gemma Blasco, presentat per l’Escola de cinema Bande à Part, ha obtingut el Premi SGAE Nova Autoria a la millor direcció-realització. El jurat l’ha fet mereixedor del guardó «per una direcció d’actors naturalista que denota un profund treball de relacions entre personatges; per una posada en escena sòlida i rica en què el treball de càmera, llum i color acompanya les emocions dels protagonistes, i per un sensible retrat sobre la bellesa i la importància de la fraternitat».

El Premi al millor guió ha estat per a Ciutat i selva, d’Aleix Abulí, de la Universitat Pompeu Fabra per, segons el jurat, «aportar una mirada irònica i alhora subtil sobre les ànsies de llibertat i d’independència, per haver sabut dibuixar un retrat generacional atípic i honest, i per oferir una reflexió informal i intel·ligent sobre les tensions entre camp i ciutat».

Natasha Arizu, de l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), ha obtingut el Premi SGAE Nova Autoria a la millor música original per la composició de la banda sonora del curtmetratge d’animació Dot, «per l’habilitat en el desenvolupament de temes musicals a fi d’aconseguir un discurs narratiu efectiu, i per la gran capacitat per transmetre emocions».

Els Premis SGAE Nova Autoria compten amb la col·laboració i la complicitat del Festival de Sitges i de les principals escoles cinematogràfiques catalanes. Amb aquests guardons, la SGAE i la Fundació SGAE ofereixen la possibilitat als autors emergents d’exhibir els seus treballs i donar-los a conèixer al gran públic en el marc d’un esdeveniment audiovisual de projecció internacion