FILMETS commemora els 50 anys del Maig del 68 amb la projecció de diversos curts que recullen la imatge i el so de la revolució

La Sessió Manifest tindrà lloc dissabte 20 d’octubre, a les 19 hores, al Teatre Zorrilla

FILMETS mostrarà con el moviment d’estudiants i treballadors amb epicentre a París el 1968 va encendre la llum del cinema polític

Aquesta passada primavera s’han complert 50 anys del Maig del 68 francès. Per comemorar-ho, FILMETS Badalona Film Festival destina en l’edició d’enguany una sessió monogràfica -la Sessió Manifest- a projectar diversos curtmetratges relacionats directament amb aquests fets històrics.

Es projectaran tan curtmetratges de ficció com curts amb imatges reals gravades als carrers de París i que són uns documents excepcionals. Són pel•lícules que recullen la imatge i el so de la revolució. La Sessió Manifest-Maig del 68 es podrà veure dissabte 20 d’octubre, a les 19 hores, al Teatre Zorrilla. L’entrada és lliure i gratuïta.

Amb aquesta sessió especial, FILMETS mostrarà com el cinema explica la història del moviment d’estudiants i treballadors i posarà de relleu com el mes de maig de 1968 es va encendre la llum del cinema polític. Una sel•lecció de curtmetratges inèdits que s’ha fet gràcies al suport de la Cinémathèque de Toulouse.

Els curtmetratges que es projectaran
Tres de les pel•lícules que es podran veure al Teatre Zorrilla formen part del Programa Internacional. Es tracta de tres obres de ficció: ‘París, 1969’; ‘Un gran silence’ i ‘Bellwether’.

Però també es projectaran 6 curts amb imatges reals dels fets del Maig del 68. Són les següents:

‘Ce n’est qu’un debut’: un curt de 10 minuts, sonor, gravat per un col•lectiu de cineastes coordinats per Michel Andrieu.

‘CCP’ : Un curt de 5 minuts, sonor, gravat per un col•lectiu de cineastes. Denúncia de la violència policial al barri Llatí de París que recull també les peticions de donacions a favor de les víctimes.

‘Ciné-Tract Nº 001.31.555’: un curt de 3 minuts, sense so i fet per Raymond Cazaux i un grup de cineastes independents. Mostra la vaga general a la Sorbona. Cinétract de tendència anarquista.

‘Affiches de Beaux Arts en Mai 68’: Un curt de 6 minuts, sonor, d’autor o autora desconegut. Mostra el pensament crític de la secció de Belles Arts de la Universitat de París.

‘Grèves Mai 68’. Un curt de 2 minuts, sense so, obra de Pierre Breinan. El seu autor diu que “la revolució burgesa va ser jurídica, la revolució proletària va ser econòmica, i la nostra serà social i cultural”.

‘Cinétracts Avignon Nº 2’. Un curt de 3 minuts, sense so, col•lectiu amb la col•laboració de Jean Fléchet.