16 PROJECTES A TENIR EN COMPTE…

Dins de les activitats professionals del Festival de Sitges, “Coming soon”, és una secció a la Sala Tramuntana, que va agafant, any rera any, més embranzida. El format d’aquesta proposta és anticipar-nos productes audiovisuals diversos, tots en la línia genèrica del “fantàstic” i que estan en diverses fases de “cocció”. La secció, coordinada per Mike Hostench té un format simple de presentacions ràpides de projectes seguides d’un “teaser”… El fet que en anteriors edicions s’hagin presentat en aquesta secció produccions de gran èxit de J. Bayona o dels germans Pastor pot acabar convertint aquest secció en una secció “de culte” com altres seccions ja absolutament consolidades…En el “Cooming soon” d’enguany s’han presentat les segúents produccions:
“BABY” serà el  proper treball de Juanma Bajo Ulloa amb producció de Ferran Tomas de Fràgil. Una aposta que va presentar un teaser amb les imatges sempre impactants del personal món del director de “Alas de mariposa”

“ORIGENES SECRETOS” amb Elena Calvo serà una aposta realment original ja que és una recreacio dels grans herois des d’una perspectiva local. Té producció de Filmax, en un format de “thriller” i Antonio Resines, present a l’acte tindrà un paper destacat…

“CARRETERA SECUNDARIA” va ser defensada per la seva productora Teresa Enrich autodefinida “com a veterana del sector” com el millor guió que havia arribat a les seves mans des de la primera pel·lícula que va produïr de Villaronga, la mítica “Tras del cristal”. L’equip d’aquest projecte, en preproducció, molt juvenil i entusiasta,  complementa molt bé l’experiència de la sempre optimista Teresa Enrich.

“CASTILLO VACIO” reflexa tot el món imaginari d’un nen en condicions molt adverses. Tan productor com director, molt joves, vinguts de Mèxic, presentaven un projecte imaginatiu i  fresc del qual s’ha rodat una part…

 “L’ESPIRITISTA” va ser definida pel seu promotor Marc Carreté com un projecte de gènere, de baix pressupost i que s’aìxeca sense subvenció. Marc Carreté ja havia presentata altres produccions en anteriors “Coming soon” i garantia que totes havien arribat a produir-se…

“INCESTUM” és un projecte de gènere nascut a les Illes, amb un equip entusiasta que venia de la mà de l’apreciada Angela Bosch. La pel·lícula que està articulant la seva producció en aquest moment, reflexa les vicissituds en que es troba una família que lloga una casa a Eivissa, però en la que ja hi són presents uns personatges sinistres…

“LOS OLVIDADOS” és una producció presentada per dues productores argentines, dirigida per Camilo Zaffora, i que presenta un autèntic “Inferno” en que es mouen els seus personatges…

“NAME LESS” de Juan Carrascal, presenta aquests personatges sense nom, un títol que, com es recordarà, va ser també el primera llarg de Balagueró.

“NOCTURNA” és també un experiment d’Ignacio Calzada de “La Puerta Cinematográfica” que enregistra unes mateixes situacions, de manera convencional i també a travès de l’experimentació amb diversos formats cinematogràfics i de vídeo…el que s’acostuma a dir “una proposta arriscada”

A “OUROBOROS” uns estranys personatges viuen en un espai tancat, especialment sinistre. La direcció és de Maxi Velloso.

“SANGRE DE VURDALAK” són uns estranys vampirs que s’alimenten de sang de la pròpia família. Una inquietant història de Santi Fernàndez…

“INFERNORAMA” Sergio Morcillo i Jorge Arjona presenten una mena de “parc d’atraccions” inspirat en el infern…

“SIRENAS” de Nicolàs Munzel 

“THE RISE OF THE SYNTHS” és un documental ja acabat, potent ja que presenta el retorn d’una determinada moda de les músiques de sintetitzador, molt potenciada des de les xarxes socials. De fet, havia de presentar-se enguany a Sitges però no han arribat a temps..

.”YAGAT” és inicialment un curtmetratge que també busca ampliar la història a llarg. La productora és Monica R.Fors i el director és Guillermo López…

“BLACK WATER” és també un curtmetratge vingut de l’Argentina, entorn al dia dels morts, presentat pel seu director Fernando Szurman