Sens dubte l’element diferencial del Mercat Audiovisual de Catalunya que s’ha dut a terme a Granollers en la darrera setmana ha estat l’activitat monogràfica dels dos dies: Mentre el dimecres 6 es dedicava a l’activitat audiovisual, al dia següent, el, segon del Mercat, s’havia focalitzat tota l’activitat radiofònica…

L’opció monogràfica va ser “total” ja que no només les Jornades estaven dedicades a cadascuna de les dues vessants comunicatives, també l’epai propiament firal, els stands, s’havien modificat. D’aquesta manera mentre els stands del primer dia s’havien dedicat al audiovisual, els del segon eren “radiofònics”
De les coses anotades queda clara la situació complexa en que viu el sector audiovisual professional, basicament pel fet que s’hagin fet mes minces i petites els tradicionals despatxos des d’on sortien oportunitats, com les possibles coproduccions o adquisicions a TV3, o els Ajuts d’ICEC que s’han anat també tancant… Caldria prendre nota de la intervenció del representant de TVE a la taula, que comentava que pocs productors anaven a Sant Cugat a buscar la participació de la seva televisió. Això es deia en la taula del matí en que també participava ICEC que anunciava abans d’acabar l’any l’obertura d’una línia de subvencions i en altra taula, organitzada pel Cluster tot i que la tònica era similar es detectava un bri d’esperança en les coproduccions a l’exterior. Algunes experiències com les de Polar Films amb televisions europees són realment interessants. També les plataformes VOD que s’han convertit ja en una porta a la qual anar a trucar: Netflix ja té oficina a l’Estat. Movistar+ està també especialment actiu i sembla que van aterrant noves plataformes que deixen la televisió tradicional línial reduïda a seguir els informatius i algun programa exitós…
A banda d’aquesta apretada reflexió des de la nostra plataforma areavisual.cat i areavisual.org anotar el segiment que hem fet de les novetats tecnològiques dels diversos stands que trobareu ara mateix als canals de youtube i que tindreu als espais de cadascuna de les comunitats amb l’opció AREAtv.
Les empreses que apareixen són GLOBAL BLOCK, AUDIO TECNOLOGIAS, ATLANTIC DEVICES, AIR MEDIA 360, 5 CRALTECH, ROLLYHOO, SONY, FOTO K, DRONES, VSN, NRD, AVISUAL PRO, EMELEC, PATROCINAM y AEQ.