El passat dijous a la seu de l’SGAE es varen desvetllar els detalls del projecte ALICE, del que es parlava des del passat estiu.

El projecte ALICE té com a objectiu promoure la cooperació interterritorial en el sector de l’animació europea per fomentar el desenvolupament d’una indústria líder al món. Secundat per Interreg Europa, ALICE establirà les bases pel creixement d’un ecosistema industrial que doni suport a la coproducció europea i la creació d’ocupació al sector de l’animació. L’objectiu és desenvolupar propostes que estiguin en línia amb l’Animation Plan for Europe (2017) publicat per l’European Commission i amb vista al nou Europe Creative Media Programme de la Unió Europea (2021-2027).

En l’explicació del projecte Iván Agenjo (President de l’associació d’animació ProAnimats, i productor de Peekaboo Animation) i Mar Sáez (project manager d’ALICE, que van explicar que en els “pròxims dos anys, els socis d’ALICE intercanviaran bones pràctiques i estratègies que donaran lloc a la creació d’un Pla d’Acció que se centrarà en quatre àrees: facilitar les coproduccions, promoure el desenvolupament i la mobilitat del talent, fomentar l’esperit empresarial i crear canals de distribució innovadors. Finalment, el tercer any del projecte es dedicarà a la implementació d’aquest”.