Centenars de persones als parcs veient pel·lícules d’animació a les nits fresques d’Annecy, professionals del món de l’animació pul·lulant pels estands del mercat més gran del món i milers d’espectadors entusiastes del millor cinema animat internacional han estat el pa de cada dia al festival.


I molts joves: joves dels cinc continents que troben el seu espai, el de les coproduccions, on fan possible el seu somni, el seu projecte: un curt, un llarg, una sèrie per a la televisió o els equipaments més innovadors, les darreres tecnologies o les aines del dibuix animat més artesanal, que torna amb molta força.

Annecy és creació i és art, però sobretot és indústria.
La indústria que existeix a poques hores del nostre país, una cita obligada pels animadors i sobretot per aquells que tenen l’oportunitat de veure les premières internacionals abans que a cap altre indret del món.

I una vegada més una lliçó de recursos, de mitjans, de sensibilitat vers la cultura i sobretot il.lusió. Una il·lusió per crear i tirar endavant nous projectes amb el rerefons de l’animació, que una vegada més, malhauradament fora de casa, trobarà les oportunitats de tirar endavant tants i tants projectes impossibles.

Agustí Argelich
TV3 Televisió de Catalunya
Curtcircuit 33