El proper 3 d’abril a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documentals presenta: “Orange Sunshine” de William A. Kirkley

La Contracultura, que va iniciar el seu camí a principis de la dècada dels 60 als USA, ha estat sens dubte el moviment social i cultural més important de la segona meitat del segle XX. Els seus postulats van calar en les societats occidentals, més profundament del que se sol admetre, i avui la seva influència, per bé o per mal, és indiscutible. Va ser un renaixement humanista que reaccionava contra una modernitat despersonalitzadora i proposava el retorn al món interior i a una nova espiritualitat, lliure i fora dels cànons occidentals. El més essencial d’aquest moviment transversal de regeneració espiritual va ser l’intent de transformar, no les estructures socials, com altres corrents, sinó la consciència de l’individu, i el detonant d’aquesta transformació interior van ser les drogues psicodèliques, convertides en una mena de sagraments d’un nou culte mistèric i en l’eix vertebrador del seu procés iniciàtic.

El 1963 un petit grup d’amics del Comtat d’Orange, al sud de Califòrnia, que havien provat la LSD, ebris d’un optimisme contagiós, varen crear “La Germandat de l’Amor Etern” per tal de difondre la LSD i la cultura psicodèlica i així canviar el món superant el materialisme i la violència imperants. Durant tota la dècada la seva influència en el moviment va créixer exponencialment. Si va afegir també Timothy Leary, el professor de psicoteràpies de Harvard que havia difós la LSD entre els seus alumnes i que ara amenaçava de presentar-se a governador de Califòrnia. El 1970 la Germandat era l’organització internacional més important de distribució de psicodèlics i el seu producte estrella era l’Orange Sunshine, segurament la LSD més famosa de la història. L’administració americana no es va quedar de braços plegats, Richard Nixon va declarar les drogues enemic públic número 1 d’Amèrica i va posar a la Germandat en el punt de mira de totes les forces repressives de l’estat…

Aquest fabulós documental, que se segueix com una pel·lícula d’aventures trepidants, n’explica tota la història. Una història que, mai abans havia estat contada.

Les drogues il·legals són encara un tema tabú, però al marge del judici que fem avui d’elles, no podrem encarar la història d’aquella època, amb un mínim de rigor, sense tenir-les en compte.

El passi és l’estrena a l’Estat espanyol d’Orange Sunshine, i tindrem el privilegi de comptar amb el seu director, William A. Kirkley, que ve expressament des de Los Angeles a presentar-la.

Us hi esperem!