Des del dijous 21 d’abril i fins a final de mes, torna el BCN FILM FEST amb una molt interessant programació de la que es destaquen les pel´·lícules de inauguració (“Espejo, espejo” de Marc Crehuet) i “Pig” de Michel Sarnosky, com a cloenda.

En la SECCIÓ OFICIAL, els vincles entre el cinema, la literatura i la història constitueixen el tema central del festival i estan molt presents en aquesta Secció. Les pel·lícules seleccionades, per tant, són, fonamentalment, adaptacions d’obres literàries, produccions amb un argument relacionat amb algun fet històric i films biogràfics sobre alguna personalitat rellevant. Totes elles mantenen un compromís clar amb el gran públic. La Secció Oficial ofereix el Premi a la Millor Pel·lícula, concedit pel jurat oficial del festival

A CINEMA AMB GRÀCIA trobarem una selecció de comèdies de tot el món amb preferència per les produccions de caràcter popular i que, com expliquen els organitzadors “amb el seu  nom, rendeix homenatge al barri de Gràcia on s’ubiquen els Cinemes Verdi,  la seu del festival”.

També trobem ZONA OBERTA, un eEspai no competitiu dedicat a pel·lícules d’interès especial que enriqueixen la programació del festival, però que per temàtica no encaixen en la Secció Oficial. Una oportunitat per a un altre tipus de films, sempre tenint present la vocació generalista del festival.

En ART AL CINEMA hi ha una selecció de documentals de qualitat sobre grans pintors filmats en alta definició. Amb la col·laboració dels millors museus i galeries del  món, aquestes produccions suposen una immersió cinematogràfica en l’obra pictòrica d’artistes fonamentals.

Completen l’oferta IMPRESCINDIBLES, selecció de clàssics del cinema d’autor de tots els temps, i “China by Cineasia” i una selecció de curts de l’escola ESCAC.

Entre les activitats paral·leles del Festival destaquen les Jornades de Guionistes i Indústria ENLLAÇ