• El camí més llarg per tornar a casa s’ha endut el guardó a la millor pel·lícula i Truman el premi a la millor pel·lícula en llengua no catalana
  • El Rey de La Habana, dirigida per Agustí Villaronga, s’ha endut els premis a millor muntatge, millor música original, millor fotografia i millor vestuari
  • Prop de 2.000 assistents han donat suport al cinema català en la vuitena edició dels PremisGaudí, que ha estrenat seu a l’Auditori CCIB-Fòrum, des d’on TV3 i la Xarxa de Televisions Locals han emès la gala i la pre-gala
  • Javier Cámara ha recollit el guardó a millor actor secundari de mans de Silvia Munt i Maria Pau Pigem
  • El conseller de Cultura, Santi Vila, encapçala la recepció als guardonats al Palau de la Generalitat, dilluns 1 de febrer a les 13h
  • Pol Mainat ha recollit el Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2016 per Rosa Maria Sardà 
  • Els 24 membres de la professió que han traspassat el 2015 també han estat recordats a la cerimònia
  • Cesc Gay ha recollit els Gaudí a millor director i millor guió per Truman, que s’ha endut un total de sis premis

 

Barcelona, 1 de febrer de 2016.- Truman s’ha alçat com la gran guanyadora de la nit dels VIII Premis Gaudí, després de recollir 6 dels guardons als quals optava: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor director (Cesc Gay), millor guió (Cesc Gay i Tomàs Aragay), millor protagonista masculí (Ricardo Darín), millor actriu secundària (Dolores Fonzi) i millor actor secundari (Javier Cámara). Cesc Gay es disputava el Gaudí amb Agustí Villaronga (El Rey de La Habana), Dani de la Orden (Barcelona, nit d’hivern) i Sergi Pérez (El camí més llarg per tornar a casa).

El camí més llarg per tornar a casa, dirigida per Sergi Pérez, escrita perSergi Pérez, Eric Navarro i Roger Padilla, ha estat la guanyadora del Gaudía la millor pel·lícula. Truman, amb sis guardons, El Rey de la Habana, iAnacleto: Agente secreto amb quatre, són, però, les pel·lícules més premiades de la nit.

Laia Costa ha estat premiada com la millor protagonista femenina per Victoriaper damunt d’Inma Cuesta (La Novia), Natalia de Molina (Techo y comida) i Nora Navas (L’adopció). Ricardo Darín ha estat escollit com a millor protagonista masculí per davant de Borja Espinosa (El camí més llarg per tornar a casa), Francesc Garrido (L’adopció) i Sergi López (Un dia perfecte per volar). El seu company de repartiment, Javier Cámara, ha recollit el seu guardó.

El Rey de la Habana, la pel·lícula que partia amb més nominacions juntament amb Anacleto: Agente secreto, ha recollit finalment quatre dels dotze premis als que optava: millor muntatge, millor música original, millor fotografia i millor vestuari. Anacleto: Agente secreto també s’ha endut quatre de dotze: millor direcció de producció, millor direcció artística i millor so i millors efectes especials/digitals.

La gala, presentada per Rossy de Palma i emesa des de l’Auditori CCIB-Fòrum per TV3 i la Xarxa de Televisions Locals, ha acabat amb la tradicional foto de família damunt de l’escenari amb tots els guanyadors dels VIII Premis Gaudí, organitzats per l’Acadèmia del Cinema Català i la festa, al mateix recinte on ha tingut lloc la gala. Demà a les 13h, els guardonats seran rebuts pel conseller de Cultura, Santi Vila, en una recepció al Palau de la Generalitat.

Rosa Maria Sardà ha estat distingida amb el Gaudí d’Honor-Miquel Porter a tota la trajectòria, un premi que anteriorment ha reconegut les carreres de Jaime Camino (2009), Josep Maria Forn (2010), Jordi Dauder (2011), Pere Portabella (2012), Montserrat Carulla (2013), Julieta Serrano (2014) i Ventura Pons (2015). El seu fill, l’actor Pol Mainat, ha recollit el guardó.

La nova seu de la gala, l’Auditori CCIB-Fòrum ha acollit prop de 2.000 convidats en una festa que ha combinat el bon humor i les sorpreses amb moments solemnes, com el record pels membres de la professió que ens han abandonat al llarg de l’any passat o el lliurament del Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2016 a Rosa Maria Sardà.

 

 

Guanyadors/es VIII Premis Gaudí 2016

 

1. Millor Pel·lícula 

El camí més llarg per tornar a casa

Dirigida per Sergi Pérez, escrita per Sergi Pérez, Eric Navarro i Roger Padilla i produïda per Niu d’Indi amb la producció associada de No hay banda (Martín Samper).

 

2. Millor Pel·lícula en llengua no catalana

Truman

Dirigida per Cesc Gay, escrita per Cesc Gay i Tomàs Aragay i produïda per Imposible Films, BD Cine i Trumanfilm AIE amb la participació de Televisión Española, Televisió de Catalunya i Movistar+.

 

3. Millor Direcció

Cesc Gay per Truman

 

4. Millor Guió

Cesc Gay i Tomàs Aragay per Truman

 

5. Millor Protagonista Femenina

Laia Costa per Victoria 

 

6. Millor Protagonista Masculí

Ricardo Darín per Truman

 

7. Millor Direcció de Producció

Josep Amorós per Anacleto: Agente secreto

 

8. Millor Pel·lícula Documental

Game Over

Dirigida per Alba Sotorra, escrita per Isa Campo i produïda per Loto Films, Promarfi Futuro 2010, Televisió de Catalunya, Gaia Audiovisuals, Televisión Española i Dirk Manthey Film UG.

 

9. Millor Curtmetratge

El Adiós

Escrit i dirigit per Clara Roquet i produït per Lastor Media.

 

10. Millor Pel·lícula per a Televisió

13 dies d’octubre

Dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès i produïda per Batabat, Lastor Media i Televisió de Catalunya.

 

11. Millor Pel·lícula d’Animació

Atrapa la bandera

Dirigida per Enrique Gato, escrita per Jordi Gasull, Javier Barreira i Neil Landau i produïda per 4 Cats Pictures, Ikiru Films, Telecinco Cinema, Telefónica Studios, Los Rockets La Película AIE i Lightbox Animation.

 

12. Millor Direcció Artística

Balter Gallart per Anacleto: Agente secreto

 

13. Millor Actriu Secundària

Dolores Fonzi per Truman

 

14. Millor Actor Secundari

Javier Cámara per Truman

 

15. Millor Muntatge

Raúl Román per El Rey de La Habana

 

16. Millor Música Original

Joan Valent per El Rey de La Habana

 

17. Millor Fotografia

Josep Maria Civit per El Rey de La Habana

 

18. Millor Vestuari

María Gil i Sonia Segura per El Rey de La Habana

 

19. Millor So

Oriol Tarragó, Sergio Bürmann i Marc Orts per Anacleto: Agente secreto

 

20. Millors Efectes Visuals

Lluís Castells i Lluís Rivera per Anacleto: Agente secreto 

 

21. Millor Maquillatge i Perruqueria

Pablo Perona, Sylvie Imbert i Paco Rodríguez per Nobody Wants the Night (Nadie quiere la noche) 

 

22. Millor Pel·lícula Europea

Mandariinid (Mandarines)

Escrita i dirigida per Zaza Urushadze i produïda per Allfilm i Georgian Film, (Estònia,Geòrgia)