Del dilluns 4 al dimecres 6 de setembre, tindrà lloc a Biarritz el mercat més gran del món dedicat als programes i continguts audiovisuals francesos, organitzat per Unifrance. Durant aquests tres dies els compradors d’una cinquantena de països i estats d’arreu del món podran descobrir més de 1.000 programes audiovisuals de tots els gèneres presentats per 58 distribuïdors.

Entre els més de 200 professionals de compres acreditats hi serà de nou TV3, a més de RTVE o EITB, entre altres televisions europees. Prop d’una vintena de les empreses compradores hi seran presents en aquest mercat internacional per primer cop, europeus i també asiàtics i africans. Quant al seu perfil, cal destacar que prop d’una desena part dels compradors internacionals són operadores OTT, cada cop més protagonistes del consum audiovisual a les llars.

Una àmplia gamma de sèries, documentals i programes audiovisuals a l’abast

Accés des de la plataforma en línia d’Unifrance a les estrenes que es presenten en aquest mercat internacional

L’any passat, la plataforma de visualització d’Unifrance (https://screeningroom.unifrance.org) es va renovar per facilitar als compradors descobrir i analitzar de manera més fàcil i eficient, els programes i continguts que ofereixen la producció francesa. Una plataforma que va més enllà de facilitar consultes i visionats, amb opcions com afegir notes i etiquetar continguts escollits. Es tracta d’un portal professional en línia que ha rellevat el que exitosament havia desenvolupat durant molts anys TV France International, l’organisme público-privat de promoció exterior de la producció audiovisual que va fusionar-se amb Unifrance el 2021.

Durant els 3 dies del mercat, un dels seus més preuats serveis als compradors internacionals serà, de nou, la sala de visionaments. Un equipament que comptarà amb nombrosos punts de treball amb pantalles d’alta definició i auriculars HiFi connectats directament a la plataforma en línia d’Unifrance.

Moltes presentacions amb la presència de creatius i artistes

En aquesta edició dels Rendez-Vous de Biarritz, s’esperen molts més artistes i equips artístics a les presentacions singulars de sèries, documentals i altres continguts que en edicions anteriors. Presentacions que s’iniciaran amb el documental sobre el món de la moda Lagerfeld: Ambitions.

Així es projectarà en primícia a la sala de cinema del Casino de Biarritz els dos primers capítols de la temporada 3 de la sèrie Parlement o Parliament. Una exitosa sàtira sobre el món de la política amb el Parlament Europeu de rerefons i que està comercialitzada per France TV distribution, amb la presència de la creadora i directora Noé Debré, i dels actors Xavier Lacaille i Liz Kingsman .

A la presentació de la sèrie de ficció All this I will give to you, distribuïda per Film & Picture, hi participarà Dolores Redondo, autora basca de la famosa novel·la Et donaré tot això, premi Planeta 2016, que aquesta sèrie adapta a la pantalla. L’escriptora estarà acompanyada del guionista Pascal Fontanille i de l’actor Bruno Solo.

Dins aquestes presentacions especials, cal esmentar que el creador i director de la sèrie Athleticus , Nicolas Deveaux, viatjarà a Biarritz per a la vetllada organitzada per Xilam Animation al voltant de la seva col·lecció de sèries d’animació infantil vinculades a l’esport, com Karaté Mouton i Zig & Sharko. I, finalment, el director Benjamin Clavel presentarà el seu documental «Matrix: Generation», distribuït per The Party Film Sales.

Més enllà del mercat

I com cada any, el CNC, el gran organisme públic de suport del conjunt de l’audiovisual francès, des del cinema als videojocs, i Unifrance presentaran l’estudi anual de les exportacions de l’audiovisual francès, del qual n’informarem la setmana vinent des d’aquest portal.