Aquest dilluns dia 4 de setembre, vam poder assistir a una nova edició de Moments Estel·lars, de la mà de New Barcelona Post a la Casa Seat de Barcelona. En aquesta ocasió, es va tractar d’una conversa sobre el paper que pot tenir el sector audiovisual en el futur de la ciutat.

La sessió va ser dirigida per Toni Aira i va comptar com a participants amb Miquel Rutllant, president del Clúster Audiovisual de Catalunya, i Mike Blackman, director d’ISE, la reconeguda convenció sobre el sector AV que se celebrarà a Barcelona del 30 de gener al 2 de febrer.

Sergi Saborit, director del New Barcelona Post, va fer una petita introducció assenyalant la indústria audiovisual com un dels motors de l’economia a la ciutat, i recalcant la importància que un esdeveniment de tant renom com ISE hagi escollit Barcelona per acollir-la.

El director del saló va comentar les avantatges que oferia la Ciutat Comtal davant altres capitals europees, com l’anterior amfitriona del acte, Amsterdam, la qual es va quedar petita per un congrés d’aquestes dimensions. Barcelona en canvi, és una ciutat gran, amb una gran oferta hotelera, un transport que permet una mobilitat còmoda, i una qualitat de vida general que la van situar al cap de la llista de possibilitats.

Miquel Rutllant, va explicar com des del Clúster Audiovisual de Catalunya es treballa per potenciar el sector audiovisual català, tant econòmicament com estratègicament, a causa de la importància que té aquest a tot el món. Es vol aconseguir que Catalunya disposi d’una indústria robusta, hi ha quasi 2500 empreses del sector que treballen amb el Clúster analitzant tendències de mercat, buscant estratègies adequades per emprendre a mitjà, i a llarg termini.

Mike Blackman va comentar com Espanya està entre els deu països més punters en el sector audiovisual, amb un creixement del 6,4%, tot i el cop que va suposar la pandèmia. També va aprofitar per explicar com el sector audiovisual no es només televisió o cine, sinó, com cada cop més, empreses no relacionades directament amb el sector necessiten solucions audiovisuals, com per exemple l’ús que fan els concessionaris de Tesla de la tecnologia de realitat augmentada per tal de mostrar el seu ample catàleg de vehicles sense haver de disposar d’ells físicament al local.

El president del Clúster Audiovisual de Catalunya va expressar la importància de notícies com la formació de la Catalunya Media City, una infraestructura completament equipada que oferirà un espai per a la creació de contingut audiovisual del futur i suposarà un gran impuls per a la indústria a la ciutat. Suposarà també un gran incentiu pels molts professionals d’audiovisuals que es formen a Barcelona i acaben emigrant a l’estranger a treballar per quedar-se aquí i fer créixer el sector des de casa.

La conversa va acabar amb una intervenció de Blackman que va fer un petit resum sobre els que seran ara 20 anys de l’ISE, i com aquest ha anat creixent, i com seguira creixent amb Barcelona, fent-la més atractiva per a empreses del sector per instal·lar-se.

Podeu gaudir d’aquesta xerrada sencera aqui. https://www.youtube.com/watch?v=Oj7pEsfCfa4