L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona celebra la seva 27a edició, fins al 29 de novembre, en una versió 100% online, amb la col·laboració de Filmin.

L’Alternativa s’inaugura amb El año del descubrimiento del reconegut cineasta Luis López Carrasco, que també oferirà una classe magistralEl año del descubrimiento parla sobre l’any 1992 a Cartagena i, a través de la veu dels parroquians d’un dels seus bars, revela una història de resistència i repressió que va quedar completament eclipsada per les celebracions de les Olimpíades a Barcelona i l’Exposició Universal de Sevilla. Aquesta història revela, alhora, les claus del passat i el present de la història, la política i l’economia espanyoles i europees de les darreres dècades.

El año del descubrimiento forma part dels 10 films que competiran a la secció Internacional de Llargmetratges de l’Alternativa 2020, on també competiran 14 peces en la secció Internacional de Curtmetratges i 6 llargmetratges i 15 curtmetratges en la secció Nacional. El festival complementa aquestes seccions amb tres masterclasses de tres cineastes a competició. 

Les seccions paral·leles de l’Alternativa 2020 inclouen: el cicle El cinema sobre art. Un segle d’experimentació, comissariat per Guillermo G. Peydró i organitzat pel Museu Reina Sofía, que es complementa amb el seminari El cinema sobre art;  4 llargmetratges singulars presentats dins de les Sessions Especials i dues sessions de peces curtes de programació familiar, complementades amb un taller d’animació amb clicks

Els films programats a l’Alternativa 2020 es completen amb la pel·lícula de cloenda Epicentro, de Hubert Sauper i la programació de la secció Hall que oferirà un monogràfic Cinema i confinament  i un de peces d’Antoni Pinent. Les activitats es completen amb el 
Laboratori de creació audiovisual d’impacte social, els seminaris adreçats a escoles de cinema i les activitats per a professionals.