El proper dissabte, 31 de març, finalitza el termini per presentar documentals als Premis Internacionals de Documentals i Reportatges sobre el Mediterrani (PriMed) que organitza el Centre Mediterrani per a la Comunicació Audiovisual (CMCA) amb seu a Marsella. Aquests premis són oberts a tots els autors, directors, productors i també radiodifusors vinculats a programes o obres audiovisuals que contribueixin a un millor coneixement dels països i societats del conjunt de la conca mediterrània, en la seva extensió més àmplia, des de l’Atlàntic al mar Negre.

La temàtica dels documentals o reportatges que s’hi poden presentar és molt àmplia, des de la cultura, l’art i el patrimoni a qüestions d’actualitat o de memòria històrica de la Mediterrània. Amb la voluntat de relligar la creació i producció audiovisual i la seva exhibició pública, hi ha previst un guardó específic a la difusió d’obres d’aquestes temàtiques en algun canal televisiu.

El CMCA, integrat per diverses institucions, televisions i entitats professionals de l’audiovisual dels països mediterranis, entre els quals hi ha l’Associació de Productors Independents del Mediterrani amb seu a Barcelona, va crear aquests guardons el 1994.