Participar en l’evolució de la indústria del videojoc requereix la millor formació professional

Participar en l’evolució de la indústria del videojoc requereix la millor formació professional

Segons el Centre de Recerca d’Entreteniment i Mitjans de la Universitat de Palerm, en l’actualitat la indústria del videojoc és un sector dinàmic amb un important avenir. Afirmació que corrobora la Memòria anual 2015 de l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) exposant que “La indústria de continguts digitals està configurant l’evolució futura dels diferents subsectores implicats en el creixement d’aquest sector. Les tendències en els hàbits de consum i les innovacions tecnològiques es van orientant cap al desenvolupament de plataformes i serveis adequats per a cada tipus d’usuari caracteritzat per la ubiqüitat des dels seus dispositius mòbils. Aquestes tendències impulsen la indústria del videojoc, ja que és una indústria amb alt contingut de I+D+i i té una gran rellevància dins de l’economia digital.”

De fet al nostre país aquest sector ja genera més d’1.000 milions d’euros a l’any. En 2015 va facturar 1.083 milions d’euros, un 8,7% més que en 2014. Pel que podem percebre que es considera una indústria que requereix a professionals formats amb les millors competències possibles, ja que es tracta d’un sector en constant desenvolupament. Dissenyadors de Videojocs, Moldejadors 3D, Animadors de 3D i Creadors d’Efectes Visuals són alguns dels perfils professionals més buscats per les millors empreses de videojocs del sector.

CEV Barcelona, amb 40 anys d’experiència en la formació de creatius i professionals de l’audiovisual, ofereix als professionals del sector del videojoc la possibilitat d’especialitzar-se en aquests àmbits. Dirigits als professionals que desitgin completar la seva formació i la seva experiència laboral en el sector, podem trobar cursos d’especialització en:

Il·lustració Digital i Concept Art

Dirigit als professionals amb coneixements de dibuix i pintura digital que vulguin aprofundir en els seus coneixements i adquirir un Level Up definitiu, dominant tècniques avançades de dibuix, il·lustració i concept art.

Modelat 3D i Texturizado (Zbrush)
S’imparteixen coneixements teòrics i pràctics de la realització de characters 3D i d’objectes, tant per a la indústria del cinema com per la dels videojocs.

Animació 3D
Les tècniques digitals d’animació 3D de la indústria audiovisual converteixen a l’animador en un professional versàtil, capaç d’exercir-se en cinema, videojocs, publicitat, TV i en qualsevol producte transmedia. Aquest curs crea un perfil especialitzat i adaptat a la realitat laboral, tant en animació 3D cartoon com en acting digital realista.

Disseny de Videojocs
L’alumne es forma com Game Designer i Level Designer i adquireix les competències necessàries per pensar tots els aspectes del joc (menús, controls, càmeres, nivells, monetització, etc.) i escriure tota la documentació necessària perquè la producció es dugui a terme.

Efectes Visuals (VFX)
En aquest curs s’obté un nivell d’especialització dins del procés complet de producció d’un plànol de VFX integrant un element 3D en vídeo: des del tracking del material fins a la composició final.

Una formació que permet adquirir les millors competències com a professional en la indústria del videojoc, la qual s’estima que creixi fins a un 9,4% dins del mercat global durant els propers anys, tal com afirma AEVI.

A més, si vols adquirir uns coneixements professionals previs, t’aconsellem cursar la FP Tècnic Superior en Animació 3D, Jocs i Entorns Interzctius en CEV, que ara ofereix la possibilitat de realitzar el curs online:

 

 

About The Author

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

PATROCINADORS

CROWDANDPLAY

all film juntos banner

all film juntos banner

Propers esdeveniments:

 • No hi ha esdeveniments
 • RSS SEGUEIX AREAVISUAL.ORG

  • SPANISH SCREENINGS EN VENTANA SUR
   Por Carlos Hugo Aztarain / Para impulsar el talento emergente español cuatro secciones del mercado argentino Ventana Sur, que se celebrará del próximo 28 de noviembre al 2 de diciembre, escogeran un espacio a proyectos españoles en desarrollo, tanto largometrajes, como series, ficción, animación o cine fantástico y de terror. La convocatoria general Spanish Screenings On Tour, […]
   Carlos Hugo Aztarain (Euromovies)

  AGENDA 2030

  gene agenda 2030 - Femho

  CERCA A AREAVISUAL.CAT

  Contacta amb nosaltres de manera ràpida