Del 15 al 22 de setembre naixerà a Barcelona el primer festival de cinema xinès a Barcelona, Lychee Film Festival.
El litxi, fruit que fa més de dos mil anys que és cultiva a Xina, és una fruita bella, dolça, fresca i sexy que s’ha introduït als indrets més remots del món. D’aquí el nom del festival, que vol promoure la indústria del cinema contemporani que tot just comença a floreixer sota una renovació cultural i comercial, ja que accedir al cinema xinès de qualitat a nivell mundial resulta de difícil accés i habitualment acostuma a estar encasellat en pel·lícules com Kungfu o del· “Orient misteriós.

 

El Lychee Film Festival consta de 3 seccions: la Secció temàtica (en la qual s’inclou la retrospectiva d’un cineasta), la Secció oficial Cinema Contemporani, La Secció de Curts d’Animació.

A més de mostrar pel·lícules i convidar a productors, directors i professionals del cinema a relacionar-se amb el públic cara a cara, organitza tallers i fòrums, creant així una plataforma per a l’intercanvi intel·lectual i artístic.