El passat 22 de juliol a la gala dels Premios Platino dos socis de Proa foren premiats: “El ciutadà il·lustre” d’Contracorriente Films amb tres guardons incloent el de Millor Pel·lícula Iberoamericana; i el Platino al Cinema i Educació en Valors, que va anar a parar a ‘Esteban‘, deMediapro.

La guanyadora d’aquest any, ‘El ciutadà il·lustre’ narra la història d’un escriptor premiat amb el Nobel de Literatura que torna al seu poble natal per ser nomenat ‘ciutadà il·lustre’. A més del Platino a la millor pel·lícula iberoamericana de l’any, ‘El ciutadà il·lustre’ va ser distingit a la categoria de millor actor per a Óscar Martínez, mentre que Andrés Duprat es va portar també el premi al millor guió.

El cinema espanyol, a mé,s va estar representat amb el Platino al Cinema i Educació en Valors que va anar a parar a la coproducció hispana-cubana ‘Esteban‘, de Jonal Cosculluela, produïda per Mediapro. Va recollir el guardó el màxim responsable de Mediapro, Jaume Roures.