EL DISSABTE 18 DE MAIG TINDREM TRES ACTIVITATS PROFESSIONALS A BLANES

El dissabte 18 de maig, en el marc del Blanes Costa Brava International Film Festival, es duen a terme les activitats professionals del Festival de Blanes.

DS 18, A LES 11 h.: DIRECCIÓ ACTORS AMB ACHERO MAÑAS

L’actor i director Achero Mañas, que es va estrenar en la direcció de cinema amb el film ‘El Bola’ (2000), aclamat unànimement per la crítica i el públic, protagonitzarà una xerrada sobre la direcció d’actors el matí del dissabte 18 de maig, justament el dia en què culminarà el I Blanes Costa Brava International Film Festival. Al seu intens currículum hi trobem el seu segon llargmetratge ‘Noviembre’ (2003) que, igual que el primer, també va conrear un gran nombre de premis i guardons. També va dirigir ‘Todo lo que tu quieras’.,

DS 18, A LES 12 h.: CODI ETIC AL CINEMA

Els actors Assumpta Serna i Scott Cleverdon, a banda de formar part del jurat del  I Blanes Costa Brava International Film Festival, també encapçalaran una interessant Taula Rodona sobre un tema de plena actualitat: el ‘Codi Ètic al Cinema’. Bàsicament el què reivindiquen és la necessitat que hi hagi un codi ètic comú per a tots i totes les professionals del món del cinema que impedeixi els abusos al sector i que, a la fi, provoqui un canvi equiparable al moviment Me Too.

Abordaran la implementació de pràctiques ètiques en la producció audiovisual, en referència als casos d’abusos denunciats a escoles de cinema d’Andalusia, Catalunya i Galícia, així com qüestions ètiques que sorgeixen en les relacions entre professionals del Sector. L’objectiu a assolir és que la indústria audiovisual pugui realitzar les diferents tasques que s’hi engloben en un ambient sa.

DS 18, A LES 17 h: INCENTIUS FISCALS

El Gabinet d’Advocats Écija protagonitzarà una interessant xerrada adreçada especialment al sector de producció audiovisual, on es parlarà dels mitjans de finançament alternatius a les subvencions públiques. Actualment aquests incentius, que no són més que una ajuda indirecta de l’estat, motiven el finançament privat per sobre del públic, i es tradueixen en un descompte sobre una deducció del 18% en la quota de l’Impost de Societats del productor audiovisual.

Ara bé, des del mateix sector fa temps que es va posar en dubte que aquest incentiu sigui prou vàlid, i per això recentment l’ICAA (Institut de la Cinematografia i les Arts) va plantejar una esmena al projecte de llei de fiscalització mediambiental, així com d’altres Mesures fiscals que es tractaran en el decurs de la sessió.