1.- QUE ES PROPOSA FER AREAVISUAL.CAT?

Areavisual.cat és un projecte editorial: una plataforma per arribar als professionals de l’audiovisual català. Si al segle XX ens basàvem en el suport paper, ara ja al XXI ens orientem cap a  l’edició digital en la  xarxa i especialment en la participació dels professionals que incorporen informacions i opinions. Alhora aspirem que a la plataforma la comunitat de professionals pot articular projectes perquè es converteixin en productes audiovisuals, buscar distribució als productes acabats etc…

 

2.- COM EM PUC AFILIAR A LA PLATAFORMA?:

És senzill. En la primera vegada és la funció “CREATE A ACCOUNT “ (Crear un compte) que teniu a mà dreta. En pitjar aquesta opció s’obre una pàgina on us demanem el NOM D’USUARI, MAIL DE CONTACTE i la contrasenya o PASSWORD que cal repetir dues vegades per a seguretat. Un cop fet aquest simple acte ja ets MEMBRE de PLE DRET de la nostra Comunitat de Professionals de l’audiovisual català AREAVISUAL.CAT

3. COM ENTRO LES SEGÜENTS VEGADES?:

El sistema només et demana el NOM D’USUARI  i la CONTRASENYA que hauràs posat en el moment d’afiliar-te a la plataforma…

4. PUC FER TOT EL QUE VULGUI A LA PÀGINA?

Hi ha un sistema de ROLS. Inicialment entres amb el rol de SUSCRIPTOR que és el bàsic. Amb aquest rol podràs entrar als forums i grups però no participar.  De seguida et passarem al rol superior de COL.LABORADOR. Hi ha altres rols que permeten fer més coses com ara AUTOR, EDITOR I ADMINISTRADOR

5. QUE TROBARÉ SEMPRE A LA COMUNITAT?

El més destacat que trobes són NOTICIES SEMPRE FRESQUES I DE GRAN VALOR al mur general de la comunitat. Allà  tenim POSTS o INFOS sempre amb informació qualificada… Això ja justifica entrar sovint a aquest espai.

6.- ELS EVENTS ESTAN ASSENYALATS?

També trobaràs un calendari permanentment actualitzat amb tots els Festivals, Fires, Mercats… La pròpia comunitat confiem que també introduirà activitats com rodes de premsa, presentacions etc… I no descartem que la plataforma com a tal organitzi debats, tallers, tertúlies i seminaris…

7.- HI HA GRUPS ESPECÍFICS DE LA MEVA ACTIVITAT?

Dins de la pàgina trobes grups específics per a professionals com la secció de PRODUCTORS, GUIONISTES etc… D’aquesta manera tens un àrea específica per a comunicar amb gent que fa un treball similar al teu, cara a posar idees em comú…

8.- TAMBÉ TENIM FORUMS PER EXPRESSAR OPINIONS?

No oblidem encara aquesta funció important. Hem establert un espai específic per a poder expressar opinions que podem ser contestades per altres membres de la comunitat…i també foros específics de projectes i idees que busquen producció, productores que busquen finançament etc… La idea seria que la plataforma permetés el treball de co-organització i producció, especialment,  de productes audiovisuals

9.- QUAN COMENÇA TOT PLEGAT?

Hem volgut aprofitar el Festival de Sitges d’Octubre per començar a fer proves. La nostra idea seria anar millorant el sistema en el que resta d’any perquè sigui al 2012 ja plenament operatiu