El Clúster promourà la indústria del videojoc, amb un pla que suposa l’acompanyament del talent i l’enfortiment de la competitivitat de les empreses.

La iniciativa és el resultat de les reunions mantingudes en els últims mesos amb creadors i representants d’un sector que, al llarg dels últims anys, ha emergit amb un fort ritme de creixement a Catalunya.

En un any (de 2014 a 2015), el sector del videojoc va créixer el 41% i el 2015 ja comptava amb unes 120 empreses (24,8% del total d’Espanya), 1.687 ocupats, la major taxa d’ocupació de tot Espanya (38% del total), i una facturació d’uns 217 milions d’euros (42% del total).

El tret de sortida d’aquesta iniciativa ha tingut lloc durant l’obertura de la sisena edició dels Indie Developer Burger Awards, uns premis destinats a les millors creacions dels estudis “indie” del videojoc, que s’ha celebrat al recinte firal de La Farga de l’Hospitalet de Llobregat.

nota-01

La iniciativa preveu, a més, l’elaboració d’un paquet de jornades sobre el videojoc al centre de recursos audiovisuals i multimèdia Torre Barrina, a l’Hospitalet de Llobregat. Unes jornades que es dissenyaran juntament amb creadors del sector.

Igualment, la iniciativa comporta la inclusió de projectes de joves creadors de videojoc al Pitching Audiovisual Universitat-Indústria, la trobada entre el nou talent universitari i la indústria de l’audiovisual  que el Clúster organitza cada any al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona