La directora i guionista de ‘Estiu 1993’, Carla Simón, que ja havia guanyat el Goya a ‘Millor direcció nobel’ amb aquesta cinta, ha estat ara novament premiada a Cannes amb la categoria per directors joves del  òrganització “Women in Motion”.
Aquest premi anteriorment l’han guanyat actrius de la talla de Jane Fonda, Geena Davis i Susan Sarandon.

L’actriu Salma Hayek, ha estat l’encarregada del lliurament del premi Young Talents Award en l’edició d’enguany de Cannes.

Women in Motion és una iniciativa llançada el 2015 per Kering -grup d’empreses comercials entre les que es troben Gucci, Yves Saint Laurent o Alexander McQueen- en col·laboració amb el Festival de Cannes.  i vol equiparar el paper de la dona al de l’home en un món tradicionalment masculí com és el cinema..

Aquest any, després dels escàndols al voltant de la figura de Harvey Weinstein i el moviment #MeToo, ha cobrat més protagonisme. El criteri és reconèixer a “una figura emblemàtica del cinema la carrera del inspiri als altres i representi els valors del programa”.

A Cannes es lliura el Young Talents Award, premi que funciona més aviat com una beca ja que la guanyadora -en aquesta ocasió, la catalana Carla Simón- rebrà 50.000 euros per finançar “una o diverses de les seves produccions fílmiques”.