S’han donat a conèixer els finalistes dels XXVI Premis Zapping, els resultats dels quals es donaran a conèixer a un esdeveniment tindrà lloc el 22 de juny al CaixaForum. Com es sabut els Premis Zapping a l’oci audiovisual son atorgats per l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya.
La selecció d’aquests finalistes compta amb un funcionament diferent de les altres categories. En aquest cas, cada cadena local d’àmbit català pot enviar a concurs fins a un màxim de tres produccions diferents, les quals són directament valorades per un jurat especialitzat i per la junta directiva de l’Associació.


Els finalistes de les televisions locals són:
Especial Campionat de Catalunya de ciclisme Sub-23 i elit (Canal SET)- Activa’t a casa (Lleida TV – regidoria de Participació i lluita contra la corrupció de l’Ajuntament de Lleida – Federació d’Associació de Veïns de Lleida)- Va passar aquí (Betevé – Visiona TV)
Avui també s’han anunciat els Premis Nominals que atorgarà l’Associació:

PREMI ESPECIAL a Televisió de Catalunya per ser altaveu de la integració i la diversitat cultural a través de programes com Bàlsam i Per què volen els avions?, dos formats on destaquen la qualitat, els continguts plurals i el to vitalista.

PREMI GRUPS D’ANÀLISI DE PROGRAMES a Movistar+ per La línea invisible, Antidisturbios i La Unidad, tres sèries que reflecteixen una gran feina de documentació i conformen propostes d’acció amb relats consistents i bones interpretacions.

PREMI VALORS a RTVE per Aprendemos en Clan, un espai infantil que apropa a les famílies i a la comunitat educativa els continguts del currículum oficial de manera rigorosa, distesa i amb un marcat caràcter de servei públic.

PREMI MILLOR CONTINGUT ONLINE POSITIU PER A MENORS (SIC-SPAIN) atorgat per Fundació Aprendre a Mirar per a unicoos. Aquesta plataforma ofereix continguts en línia de les matèries d’educació secundària i batxillerat en un projecte que conjumina qualitat, divulgació i promoció de l’adquisició de competències.

L’acte tindrà lloc el dimarts 22 de juny al CaixaForum. A la pàgina web oficial dels premis es recullen la resta de finalistes ja anunciats.
Els Premis Zapping són els únics guardons audiovisuals de vot popular que es concedeixen a Espanya. A diferència d’altres reconeixements, els Zapping premien la qualitat, i no l’audiència, i són els consumidors qui escullen els finalistes de cada categoria. Així mateix, un jurat, presidit per la presidenta de l’Associació, Anna Plans, decideix amb el seu vot els guanyadors.
Al lliurament dels Premis assisteixen nombroses autoritats polítiques i personalitats del món de la comunicació i la cultura, així com els professionals finalistes.


Tota la informació està disponible a la pàgina web dels Premis Zapping.