El proper 4 de juilol a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (c/ Girona 175), Visions documentals presenta: Droga Oral de Chus Gutiérrez.

Aquest dimarts 4 de juliol tanquem la temporada 2016-17 de Visions Documentals i ho fem amb un documental de luxe: Droga oral, de la directora i actriu Chus Gutiérrez. Chus Gutiérrez és una de les directores espanyoles més atípiques i, al nostre entendre, més interessants dels últims anys; amb una obra personal, arriscada i sempre a contracorrent (Sexo oral, Insomnio, Ellas son así, Poniente, El Calentito, Retorno a Hansala, Sacromonte, los sabios de la tribu, Ciudad Delirio). Amb Droga Oral, un treball tant esplèndid com insòlit, trenca amb un dels tabús socials més flagrants de la modernitat: les drogues. El documental dóna veu a un grup de 60 persones que durant cinc dies passen per davant la càmera per explicar sense embuts la seva relació i experiències amb les drogues. Són testimonis de primera mà d’usuaris, entre ells la mateixa directora, que parlen sense demonitzar-les ni enaltir-les, i independentment de si es proveeixen a la farmàcia o al mercat negre. Perquè si seguim acceptant que les drogues són un tabú generem una falta d’informació i una atracció desproporcionada, i la informació és un deure que devem a les generacions joves.

Després de la projecció, la directora, que intervindrà per Skype, l’historiador de les drogues Joan Carles Uso, i el psicòleg i doctor en farmacologia Jose Carlos Bouso entaularan un col·loqui amb el públic. Amb aquest passi VISIONS DOCUMENTALS, celebra el final de la 5a temporada. Si hem aconseguit arribar fins aquí programant documentals culturals un dia laborable, cosa que considerem un petit èxit, ha estat gràcies a vosaltres, que ens heu seguit amb inalterable fidelitat. És per això que volem celebrar amb tots vosaltres aquesta fita convidant-vos a una copa de cava -aquesta droga legal entronitzada inclús als nostres altars- al vestíbul del cinema.

Gràcies a tots.

Us hi esperem!