Ahir a la tarda, l’Auditori del CaixaForum és va omplir amb el CEV Demo Day, la 4a mostra de projectes d’alumnes graduats en Tècnic Superior d’Animació 3D i Videojocs (Curs 2015 – 2017) de l’Escola Superior de Comunicació, Imatge i So de Barcelona. L’acte va comptar amb la ponència d’ Ernesto Cabeza, l’actual Sènior Character Animator a Ubisoft.

El CEV Demo Day 2017 va iniciar-se a les 17:30h amb Manuel Rodríguez, director general de CEV (Madrid i Barcelona) que va introduir l’acte i va fer pujar a l’escenari a Ernesto Cabeza. El gurú de l’indústria de l’oci digital a Espanya, amb més de 10 anys d’experiència en el sector de l’animació, va explicar la fórmula de l’exit per arribar a consolidar la carrera professional en l’àmbit del videojoc: aprenentatge constant, optimisme i creativitat. La seva intervenció va ser molt ben rebuda pel públic, on es podíem veure familiars, amants dels videojocs i professionals del sector de la talla de Pedro Fuentes, ex-director del CEV Barcelona, actual membre de l’empresa de videojocs GAME.
L’acte va continuar amb la presentació del claustre docent del CEV Barcelona per part del director del centre, Javier Urios, que va explicar que la filosofia de l’escola és fer que els alumnes surtin graduats com a nous professionals especialitzats en el disseny, la programació o l’animació 2D i 3D del desenvolupament de videojocs amb experiència pràctica prèvia al sector. El pla d’emprenedoria del CEV ofereix a tots els alumnes graduats el dret a entrar a la borsa de treball del centre, encara presentin o no el seu projecte final de curs en públic. El CEV Demo Day va permetre mostrar els 12 projectes que han realitzat un total de 29 alumnes dins del pla d’emprenedoria que ofereix el CEV a tots els alumnes que aproven, seguint la seva filosofia, a la seva línia docent durant els dos anys de curs de Tècnic Superior d’Animació 3D i Videojocs.

El projectes presentatspels alumnes al CEV Demo Day 2017 van ser:

1. Videojoc “Far Gone” de Marc Bofill i Alex Arias-Camisón.

2. Videojoc “Redemption” de Marc Pancorbo i Christian Bello.

3. Animació “Project Delusion” de Neus Bosch i Guillermo López. 

4.  Portfoli 3D “Dark World”d’ Ángela Gutierrez.

5. Videojoc “Wip” de Nil García, Albert Sáez, Roger Mas i Miquel Ángel Almansa.

6.  Animació “Toshi Animation” de Sheila Moreno i Toni Coll.

7.  Videojock “Blood Reaper” de Pau Sempere, Eric García i Aleix Rafegas.

8.  Videojoc “Street” de James Bohnke, Karim Mayhoub, José Manuel Garcia i Pol Aymai. 

9. Animació “Here comes a new challenger” de Javier Ramón González.

10.  Videojoc “Under Fear” de Ruben Albardias, Adrián Coma i Anton Siedov.

11.  Portfoli “Pulse” de Neus Espelt.

12. Videojoc “Huntress” de Eiden Marsal, Carlos Martínez, Iván Cadalod i Adrián Méndez. 

 

 

Els joves creadors de “Huntress“, un videojoc realitzat des de la perspectiva de gènere, amb una protagonista femenina que trenca els estereotips preestablerts assolint uns rols, una imatge i un comportament igual al d’altres protagonistes masculins de videojocs de plataformes, van explicar a areavisual: “vam desenvolupar “Hunteress” uns mesos abans del que pautava el curs i gràcies al suport i l’exigència dels nostres professors podem dir que hem après molt – cadascun de nosaltres en l’àmbit del disseny, la programació i l’animació- i hem fet un videojoc del qual estem molt orgullosos i esperem poder ser un dels dos projectes escollits al concurs.” Els resultats del concurs del CEV Demo Day 2017 se sabran al setembre i els guanyadors tindran l’oportunitat d’exposar el seu projecte a una fira o mercat de videojocs internacional a Espanya. El CEV organitza aquest concurs, on tothom pot votar ja els projectes que més li agradin a les xarxes socials del centre avans de que el jurat especialitzat de professionals del sector triat pel CEV anunci els dos projectes guanyadors un cop passi aquest estiu.

Daniel Moreno, graduat com a Tècnic Superior d’Animació 3D i Vídeojocs al curs 2012 – 2104, en una entrevista a areavisual recorda: “Després de presentar el meu projecte final de curs al CEV el meu grup de treball vam tenir la sort de ser un dels projectes guanyadors que va poder exposar-se a la Madrid Games Week. Va ser allà quan un representant de KERAD GAMES va contactar amb mi, i des d’aleshores treballo com a programador del videojoc “Golden Manager”.” A més, Moreno valora la gala d’avui molt positivament per a les noves promocions, ja que els hi permet una primera immersió al mercat del videojoc i posar-se en la pell d’una empresa indie que presenta el seu projecte a inversors.

El CEV Demo Day 2017 va ser una clara mostra del èxit que assoleix el centre en la seva missió educativa. Promoció rere promoció, els alumnes del CEV aprenen a emprendre una carrera professional dins del sector del videojoc, indústria cultural que en l’actualitat està en plena efervescència, i que constantment demanda talents amb formació qualificada per desenvolupar nous i millors projectes. Gràcies a aquesta iniciativa molts curiosos vam poder descobrir el talent i l’excel·lència dels treballs de fi de curs dels joves professionals de l’Animació 3D i el videojoc que ha format el CEV aquest curs 2016 – 2017.