La reflexió a l’entorn de les llengües, feta principalment per joves, ha estat l’eix temàtic de l’XI edició dels premis de curtmetratges Llanterna Digital. Les 33 obres presentades al concurs  promouen una reflexió sobre les llengües mitjançant curtmetratges que tenen l’àudio en català o en occità, o bé estan subtitulades en alguna d’aquestes llengües.
D’entre les 33 obres presentades als premis, el jurat ha escollit els següents guanyadors:
–        Centres d’educació primària: Jòquer, del Col·legi Sagrada Família, de Lleida.
–        Centres d’educació secundària: Suprimim!, del Col·legi Pompeu Fabra, La Bressola, del Soler.
–        Comunitat universitària: The girl and the moon. Realitzada per David Gascón, estudiant de la Universitat de Barcelona – ESCAC.
–        Oberta, modalitat d’obres de fins a 3 minuts: Sense color, realitzada per David Ruiz.
–        Oberta, modalitat d’obres de fins a 15 minuts: 14 anys i un dia, realitzada per Lucia Alemany.
–        Votació popular: Targeta Roja, del Col·legi Episcopal de Lleida.
Tots els treballs, tant els guanyadors com els finalistes, es poden veure a través del web dels premis Llanterna Digital.
En l’acte de lliurament dels premis, a Lleida, celebrat aquest vespre passat, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha destacat la consolidació d’aquest certamen després d’onze edicions i ha remarcat que d’una banda promou la cinematografia en català i occità entre un sector jove i de l’altra ofereix un canal per mostrar les creacions d’estudiants i professionals vinculats a estudis de comunicació i creació audiovisual.
A l’acte hi ha participat també el president de l’Associació Cultural “Res Non Verba”, Josep Castellà; el gerent executiu del grup de comunicació Segre, Juan Cal; el director de Supsa, Rafael Oncins, i representants dels serveis territorials de la Generalitat a Lleida; l’Ajuntament de Lleida; l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida; la Regió Sanitària de Lleida;  la Universitat de Lleida; CCOO i la Fundació Orfeó Lleidatà.