CONVOCATÒRIA: LECTURA DEL MANIFEST I FOTO DE FAMÍLIA

21 de desembre a les 13.30h

Arts Santa Mònica (La Rambla 7. Barcelona)

El dissabte 21 de desembre se celebrarà El Dia Més Curt, un esdeveniment internacional que tindrà lloc simultàniament a 10 països europeus i que arribarà a Catalunya amb més de 200 projeccions gratuïtes per tot el territori. Es programaran sessions de curts al Claustre de l’Arts Santa Mònica, l’Auditori del CCCB, la Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya, la Sala Mompou de SGAE Catalunya, l’Espai Cinema de la Casa Elizalde, la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, el Bar Sunset de Badalona, el Club Cinema de Castellar del Vallès i Can Monroig de Mallorca.

Aquesta ambiciosa i intensa programació gratuïta de cinema és una iniciativa promoguda al nostre país per l’Acadèmia del Cinema Català, la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya (CI&VI Festivals de Cinema de Catalunya), el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC) i la distribuïdora Marvin&Wayne. Inclourà títols d’alt nivell reconeguts al palmarès internacional per tal de potenciar, dignificar, difondre i reivindicar el paper del curtmetratge en el sector de la indústria audiovisual, i així apropar-lo a tots els públics.

Al CCCB es projectaran de les 12 a les 14 hores i de les 16 a les 00 hores un total de 64 curts, incloent-hi una selecció de la programació del Mecal i El meu primer festival especialment adreçada als més petits. Al centre també es podran veure algunes de les peces que han realitzat els nostres directors a l’estranger, curtmetratges llatinoamericans i el cinema curt més descarat -dedicat al sexe, l’amor i els viatges en el temps, entre d’altres propostes.

SGAE Catalunya presentarà 42 curtmetratges de les 12 a les 20 hores, entre els quals es troben els guanyadors dels premis SGAE Nova Autoria, i també els de l’última edició de Fotogramas en corto (atorgats per la revista Fotogramas). Es projectaran també els curts candidats als VI Premis Gaudí i els de l’associació Pro-Docs i el CPAC (Col·legi Professiona de l’Audiovisual de Catalunya). També es recuperaran peces projectades a la Mostra Internacional de Films de Dones, el Festival de Curtmetratges de Vic JULIUS 2012 i el BCN Sports Film Festival.

L’Arts Santa Mònica acollirà de les 12 a les 21 hores 29 produccions: els curts de casa nostra que formen part de l’últim catàleg ShortCat, els més premiats de la distribuïdora Marvin&Wayne i una selecció dels festivals DocsBarcelona, L’Alternativa i Memorimage, entre d’altres.

A la Filmoteca de Catalunya es podrà veure entre les 19 i les 23.30 hores una selecció dels curtmetratges realitzats per estudiants de l’ESCAC i de l’escola Bande à Part, així com els 10 curts candidats als pròxims Premis Gaudí.

_________________________________________________

Manifest en defensa del curtmetratge

El Dia Més Curt serà una festa amb el millor cinema de curta durada i alhora una jornada reivindicativa. A les 13.30h a l’Arts Santa Mònica (La Rambla 7), tindrà lloc una trobada amb tots els participants, curtmetratgistes, festivals, institucions, patrocinadors, col·laboradors, representants de les seus, jurats de festivals i mitjans de comunicació on es durà a terme la lectura del manifest “El curt existeix!”, i posteriorment una foto de família. Agustí Argelich, director de FILMETS, Badalona Film Festival, ha afirmat a la roda de premsa de presentació d’aquest projecte en representació dels organitzadors que “el curtmetratge és la essència i l’origen del cinema. I també és cinema en majúscules, amb aquestes obres mestres de petit format que es podran veure el proper dia 21”.