En un altre post us comento la situació d’aquesta Mostra de Cinema Africà. En aquest espai comentarem les prinicipals linies de l’edició d’enguany: hi haurà ficció, documentals i curts, procedents de Argelia, Burkina Faso, Camerún, Egipto, Marruecos, Malí, Mauritania, Níger, Senegal, Sudáfrica, Túnez y per la secció Mama África, contarem amb produccions de Colombia.

– LLARGMETRATGES DE FICCIÓ i CuRTS: “Le collier du Makoko”, la darrera película de Henri Joseph Koumba Bididi, (105′, Gabon, 2011, VOSE). “Microphone” de Ahamad Abdalla (ficción, 122′, Egipto, 2010, VOSE). “Notre étrangère” de Sarah Bouyain (ficción, 82′, Burkina Faso, 2010, VOSE). “State of violence” de Khalo Matabane (ficción, 79′, Sudáfrica, 2010, VOSC).

En curtometratges de ficció podrem veure Sellam et Dematan, de Mohamed Amin (ficción, 14′, Marroc, 2008, VOSC).

– DOCUMENTALS llARGS i CURTMETRATGES: Entre els documentals llargs podrem veure “Koukan Kourcia” (o El arrullo de la tórtola) de Sani El Hadj Magori (Doc, 62′, Níger, 2010, VOSC). Es veurà a més, “Life” del director Patrick Epape (Doc, 74′, Camerún, 2010, VOSC). “Musulmanes en Occident” de Mohammed Soudani (Doc, 52′, Argelia, 2008 VOSE). Els darrers aconteixements de Túnez queden reflexats en “Plus jamais peur” de Mourad Ben Cheikh (Doc, 74′, Túnez, 2011, VOSE)…

A més, també veurem el curt documental “Le cri de la mer” de Aïcha Thiam (Doc, 26′, Senegal, 2008, VOSC).

– PROGRAMA CURTS ESCOLES: De la ESAV de Marrakech, veurem, “Apnée” de Mahassine Elhachadi (CM, Marroc, 2010, VOSE), premi al millor curt d’escoles, FIFM 2010. A més, “Danse orientale” de Amine Smai (CM, Marruecos, 2011, VOSE). Y “L’or blanc” de Adama Sallé (CM, Burkina Faso, 2010, VOSE), premi a millor curt d’ escoles, Fespaco 2011.

– ALUMNES DEL MASTER D’ ESCRIPTURA CINEMATOGRÁFICA DE SAINT LOUIS DE SENEGAL, en coL·laboració amb Universitat Gaston Berger, ESCAC i la programadora Les Films du Crocodile: Babacar Ndiouck, amb el curt “La fuite” (CM, Mauritania, 2011, VOSE). Bambado Baldé, director de “ Songe d’une petite vie” (CM, Senegal, 2011, VOSE). Y Daouda Idi Diawara, amb “Ruer dans les brancards” (CM, Malí, 2011, VOSE).

– MAMA ÁFRICA (DOCUMENTALS): “Mama Chocó” de Diana Kuellar (Doc, 54′, Colombia, 2010, VOE). “La Toma” del Consejo Comunitario de la Toma (Doc, 24′,Colombia, 2010, VOE). “Kuagros” de Rodolfo Palomino, Colectivo de Comunicaciones del Palenque (Doc, 18′, Colombia, 2009, VOE).

16ª Mostra de Cinema Africà de Barcelona
Del 1 al 4 de des.Cinemes Girona (c/Girona, 175)
Organitza: Associació Cultural l’Ull Anònim