“Els equips digitals són massa cars perquè els petits cinemes independents puguin seguir el ritme de la revolució digital” van destacar els diputats europeus en una resolució aprovada el 16 de novembre  a Estrasburg. L’Eurocambra demana ajudes comunitàries específiques per ajudar-los a invertir en la producció, l’arxiu de projecció en 3D, la televisió d’alta definició o la tecnologia Blue-Ray.
L’informe, redactat pel ponent polonès Piotr Borys (PPE), sol·licita als Estats membres i a la Comissió que concedeixin ajudes financeres per a la digitalització total del material dels cinemes de la UE, i que estableixin programes europeus i nacionals que recolzin una transició més ràpida possible a les tecnologies digitals, amb l’objectiu d’afavorir la circulació de les pel·lícules europees en un entorn audiovisual més competitiu a nivell mundial. Per a això, el finançament ha de ser flexible i diversificat, no només depenent de la font d’ingressos, ja sigui pública o privada, a escala local, regional, nacional i/o europea, sinó també tenint en compte les necessitats i característiques específiques dels diferents tipus de cinemes (des dels grans als més petits o independents).
En quan a les “Llicències paneuropees¨els eurodiputats consideren que la concessió d’aquestes  llicències és fonamental per promocionar la distribució de pel·lícules en internet i per promoure una major circulació de les pel·lícules europees. Aquestes llicències milloraran també l’accés dels consumidors a les pel·lícules europees, a més d’augmentar la seva disponibilitat en les plataformes de video a la carta (VOD).

En quan a l’Assignatura de cinema en els col·legis, el Parlament Europeu demana d’altra banda als Estats membres que incloguin als seus programes educatius nacionals l’assignatura d’educació cinematogràfica, amb la finalitat de crear un públic per a les pel·lícules europees, i també la possibiliotat de “crear una biblioteca amb pel·lícules europees
amb la finalitat de protegir i promocionar el patrimoni nacional dels Vint-i-set”. En aquuest sentit, els eurodiputats recomanen la creació d’una biblioteca europea multimèdia que inclogui totes les obres audiovisuals digitalitzades i catalogades. Per últim, coincidint amb el vot d’aquest informe, el president del Parlament Europeu Jerzy Buzek va atorgar el premi Lux de Cinema 2011 a la pel·lícula francesa “Les neus del Kilimanjaro”. El guardó va ser creat en 2007 per l’Eurocambra per premiar els films que transmeten valors europeus.