S’ha posat en marxa la  21a edició del Festival DocsBarcelona 2018 que se celebra a Barcelona del 16 al 27 de maig.
En la  presentació dpaquesta edició s’ha subratllat la selecció de fins a 11 documentals de producció catalana que tindràn l’estrena mundial al festival.
La pel·lícula inaugural ha estat l’esperada Petitet de Ramón Bosch, un documental sobre les vivències del cantant de rumba Petitet per arribar a tocar al Gran Teatre del Liceu. A la Cloenda es presentarà Sinfonía de Gilbert Arroyo i Andrés Locatelli un documental sobre el talent i la falta d’oportunitats de tres joves músics peruans.

De la producció catalana que es presentarà al DocsBarcelona destaquen també els documentals Eugenio, de Jordi Rovira i Xavier Baig que explora la cara menys coneguda de l’humorista; Shootball de Fèlix Colomer un documental sobre el cas d’abusos a menors dels Maristes de Barcelona que inclou entrevistes amb els principals protagonistes; Hayati de Sofi Escudé i Liliana Torres sobre el particular cas d’un refugiat sirià que va ser victíma de la traveta d’una periodista; Time Thieves, lladres del temps, de Cosima Dannoritzer sobre com el temps ha esdevingut la moneda de canvi més valuosa. També cal destacar L’Alguer: un pentagrama com un carrer de Roger Cassany que es centra en com les cançons han salvat el català a l’Alguer i Mies on Scene, Barcelona en dos actes de Xavi Campreciós i Pep Martín.

A la Secció Oficial Panorama  Of Fathers and Sonde Talal Derki, un documental sobre el gihadisme, que va guanyar el premi al millor documental a Sundance; Dolphin Man de Lefteries Charitas que mostra la superació  de l’actual campió del món d’apnea. Bobbi Jene, que ens transporta al món de les ballarines profesionals, i que va guanyar  tres premis al festival de Tribeca, entre els quals el de millor documental. També cal destacar Yo no me llamo Rubén Blades, The distant Barking of Dogs i The White World According to Daliborek.