Quines són les respostes de la gent quan veu una persona amb burka? De fet, sabem què significa un burka? Sabem que no tots els àrabs són musulmans ni tots els musulmans són àrabs? Analitzem el terme ‘terrorisme’ i revisem les etiquetes. Pensem què canvia en el nostre dia a dia que el metge, el cuiner o el perruquer siguin musulmans. Els 1.300 alumnes, d’entre sisè de primària i quart d’ESO i centres d’educació especial de Barcelona, que han participat al projecte educatiu Barcelona Aula Mòbil.

Es tracta d’un programa que promou l’educació per la convivència i la pau, usant els dispositius digitals com a eina audiovisual i que enguany ha versat sobre la islamofòbia, sota el títol: “Islamoquè? Coneixent-nos i reconeixent-nos en la diversitat”. El resultat: 31 vídeos realitzats entre alumnes, famílies i cos docent que busquen, per una banda fer-nos conscients de les discriminacions i el racisme de la societat i, per una altra, de la potencialitat educativa de les noves tecnologies.

 

+ info: educa.Barcelona