Fins al 11 de juny podrem gaudir de la 8a  edició del BccN, Barcelona Creative Commons Film Festival, en el Museu d’Art Contemporani (Macba), Zumzeig Cinema i Àgora Juan Andrés. Un festival que apropa el millor cinema i audiovisual amb llicències lliures que promou el diàleg, el coneixement i la defensa d’una cultura lliure. A més a més, BccN promou l’audiovisual com una eina crítica y transformadora de la nostra societat mitjançant projectes audiovisuals diversos, col·loquis, tallers, debats i “shows” experimentals.

El festival es va estrenar el 7 de juny amb la projecció “La xifra negra” d’Ales Payá a l’Àgora Juan Andrès, que va anar acompanyada amb un debat sobre la violència cultural. El documental vol denunciar el maltractament, les tortures i les vulneracions dels drets humans que avui dia continua produint-se a l’Estat espanyol. En el debat va participar el director del film, Ales Payá. Rosa Seguí, com a membre de la Xarxa Anti-repressió de Familiars de Detingudes; José Solís i Ester Quintana com a testimonis del film; a més de la participació d’Andrés García Berrio, miembro de Iridia Centre per la Defensa dels Drets Humans.

Avui dijous 8, es projectarà al ZumZeig Cinemes “Il construttore di biciclette” i “Nothing to hide“, que comptarà amb un colqui posterior amb el director de les pel·lícules Marc Meillassoux on és plantejarà minuciosament què suposa viure en una societat vigilada digitalment.

CCWorld Xarxa de Comuns Audiovisuals
D’entre els cinc dies que dura el festival, dissabte 10 de juny és presentarà la CCWorld Xarxa de Comuns Audiovisuals, on participaran els festivals de Creative Commons de: Valladolid, Barberà de la Conca, Barcelona, Praga i Bogotà. La Xarxa serà un nou canal de distribució d’obres audiovisuals i projectes que planteja models de relació ciutadana i d’explotació audiovisual alternativa, i a més, mitjançant aquest dispositiu online és volen promoure nous projectes de comunitats locals empoderades garantint el accés legal a les obres realitzades amb llicències lliures.