La festa del curtmetratge torna del 19 al 21 de desembre a diferents ciutats. Si l’any anterior era només un dia, ara seran tres dies per a disfrutar d’aquest gènere.
L’activitat que coincideix amb la celebració de Le Jour le Plus Court, a una desena de països, programarà diverses sessions gratuïtes amb la projecció de curtmetratges d’un alt nivell i palmarès internacional per tal de potenciar, dignificar, difondre i reivindicar el paper del curtmetratge en el sector de la indústria audiovisual, i alhora apropar-lo a tots els públics.

Els espais que participen en aquesta segona edició d’El Dia Més Curt a Barcelona són: CCCB, Cinemes Girona i Filmoteca de Catalunya.

A banda, també hi haurà projeccions a el Museu del Cinema (Girona), Teatre Bravium (Reus), Cinemes Illa (Andorra) i a la Margarete de Ciutadella (Menorca). A més, amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona es projectaran curtmetratges a 40 biblioteques i, a través de la Federació Catalana de Cineclubs, es programaran curtmetratges a 6 cineclubs d’arreu de Catalunya. També es podrà gaudir de la Festa del curtmetratge a Badalona, al Museu de Pintura de Sant Pol de Mar i a un espai a Sant Cebrià de Vallalta.

Programació:
Un any més s’oferirà una programació d’allò més diversa i per a tots els públics. Els millors treballs de festivals com L’Alternativa, DocsBarcelona, FEC-Festival, Filmets. FICMA, MECAL, Memorimage, BCN Sports Film o Fire!, entre d’altres.
Els més petits també gaudiran d’una proposta de curtmetratges feta per El meu Primer Festival i l’Androrra Kid’s Film Festival.
A més, aquest any tindrà lloc un focus històric a la producció catalana de curtmetratges amb una selecció de treballs dels anys 90 i 2000s, que seran projectats en 35mm. Una ocasió única de veure treballs de directors com Juan Antonio Bayona, Jaume Balagueró, Mar Coll, Àlex Brendemühl o Marc Recha, en el seu format original.
Dins de la programació es podran veure també els 10 curts candidats als VII Premis Gaudí, la selecció de curts del Shortcat de Catalan Films&TV.

Podreu consultar més informació a www.eldiamescurt.cat, al twitter: @ElDiaMesCurt i al Facebook: facebook.com/eldiamescurt

Organitzen: Catalunya Film Festivals i Marvin&Wayne, distribuïdora de curtmetratges.

Els col·laboradors principals d’aquesta activitat seran CCCB, Moritz i Videolab.